Cei mici cresc si se dezvolta rapid, pe zi ce trece acestia descopera lumea si fac contact cu fiecare element din mediul inconjurator. Si care ar fi varianta ideala prin care acestia sa isi ia coeficientul de energie esential? Din mancare, bineinteles. Suntem datori sa le oferim acestora o alimentatie sanatoasa si echilibrata. Acum ca sezonul cald este aici, avem la discretie fructe si legume specifice de care ne putem bucura atat noi, cat si cei mici.

Detaliem in acest articol cateva metode creative prin care poti integra cu succes aceste alimente delicioase in dieta celor mici. Acestia se vor bucura de gustul preparatelor si vor avea parte de un proces al diversificarii imbogatit cu nutrienti.

Primavara este sezonul capsunilor - cei mici se dau in vant dupa acestea

Fiecare sezon vine cu fructe delicioase, bogate in vitamine si minerale esentiale pentru cresterea sanatoasa a copilului. Primavara, poti sa introduci capsunele proaspete si suculente, bogate in antioxidanti si vitamina C. Ii poti prepara celui mic diferite gustari care sa includa aceste fructe dulci si zemoase. Noi iti punem la dispozitie o suzeta pentru fructe cu maner din silicon, intocmai pentru a putea depozita aceste preparate.

Aceasta suzeta este special conceputa pentru ca cel mic sa nu se inece si sa nu intampine anumite disconforturi atunci cand mananca. Suzeta are o tetina din silicon ce permite bebelusului sa mestece si sa se hraneasca de unul singur. In acest fel, diversificarea se face in mod independent, cel mic pornind pe un drum al cunoasterii si al explorarii. Manerul faciliteaza o prindere usoara; acesta va putea manevra asa cum isi doreste suzeta.

Legumele ofera vitamine si nutrientii necesari celor mici

In ceea ce priveste alimentele, copii pot fi uneori pretentiosi in ceea ce priveste acest capitol.

Dar exista o modalitate ingenioasa de a introduce legumele in mancarurile preferate ale copilului. De exemplu, poti adauga morcov ras in ciorba de pui sau in supele preferate, pentru a le conferi un plus de nutritie si un gust delicios. De asemenea, poti pune putin spanac tocat in sosul de paste sau in sandwich-uri, pentru a adauga un plus de culoare si valoare nutritiva.

Sucurile din fructe si legume - un deliciu pentru cei mici, si pentru parinti deopotriva

O alta modalitate distractiva de a introduce fructele si legumele in alimentatia celor mici este prin prepararea sucurilor naturale si a smoothie-urilor. In functie de preferintele micutului, poti combina diferite fructe si legume in bauturile lor. De exemplu, poti incerca un smoothie delicios cu banane, capsuni si putin spanac sau un suc revigorant de portocale si morcovi.

Indiferent de ce ai alege pentru cel mic, trebuie sa stii ca suzeta este una incapatoare, de calitate. Suzeta ajuta si in cazul in care cel mic se confrunta cu eruptiile dentare ceea ce inseamna ca ajuta la calmarea gingiilor in timpul acestora. Te asteptam ca de fiecare data in cadrul magazinului nostru pentru a descoperi produsele noi si sfaturi utile dedicate celui mic. Conteaza pe Little Prints de fiecare data!