Suzetele Bibs sunt unele dintre cele mai apreciate accesorii. Am discutat de atat de multe ori despre acestea. Iar aici pe blog v-am tot povestit de ce merita sa le alegeti. Practic, daca ar fi sa spunem pe scurt, un rezumat, ar fi despre linistea pe care o castigati voi si cei mici.

Chiar daca acestea sunt accesorii folosite ocazional sau pe termen mediu sau scurt, nu inseamna ca sunt lipsite de importanta. Ne oprim la capitolul intretinere si sterilizare. Iata cum sa faceti asta corect in cazul suzetelor Bibs.

Sterilizarea suzetelor

De ce este importanta aceasta etapa stim deja si este de prisos sa explicam. Bebelusii sunt imaturi implicit din punct de vedere al digestiei si imunitatii. Pot fi mai predispusi la enterocolite si nu numai. Practic orice baga in gura bebelusul este vector de transmitere a bolilor si bacteriilor. Sterilizam suzeta din ratiuni practice, igienice necesare. Sterilizam de cate ori este necesar, mai ales dupa ce suzeta a ajuns inevitabil pe diverse suprafete.

Iata cum sterilizam corect suzeta Bibs:

  • Pot fi spalate in prealabil sau cel putin clatite cu apa curata, pentru a indeparta urme de mizerie, praf, particule diverse, poate chiar grasime - ramai uimita prin ce locuri este uitata sau aruncata suzeta!
  • Toarna apa fiarta peste suzete si lasa-le astfel 5 minute.
  • La final apasa tetina pentru ca apa care ar fi putut intra in ea sa fie eliminata.

Procedura este simpla si rapida, sigura si poate fi realizata oricand. Ce ne facem insa cu efectele sterilizarii in timp, este o alta poveste.

Cand este timpul sa schimbam suzeta

Nu asteptam pana cand cel mic implineste o alta etapa de varsta si marimea potrivita a suzetei este alta. Recomandarea noastra vizeaza inlocuirea suzetei la 4-6 saptamani de utilizare. Asta in conditiile in care o veti steriliza ori de cate ori este necesar. Cu toate acestea, este posibil sa fie necesar si mai repede de acest termen sa inlocuiti suzeta Bibs. Daca tetina este  muscata, rupta sau are orice fel de deterioare pe suprafata ei, nu o mai folositi. De asemenea, daca se observa cu ochiul liber ca tetina este prea moale, deformata, mai ales ca urmare a sterilizarilor repetate, este cazul sa o inlocuiti.

Mituri despre intretinerea suzetelor Bibs

Incepand cu faptul ca ar fi necesar cine stie ce produs chimic de curatare si continuand cu faptul ca suzeta nu are nevoie de inlocuire decat daca e rupta, sunt multe mituri care circula despre acest subiect. Recomandam sa verificati tot timpul indicatiile oferite de producator. Bibs este brand de renume datorita tetinelor flexibile, moi, care ofera celor mici experienta cat mai aproape de natural. Doar ca in timp acestea se vor deforma. Asadar pentru calitatea experientei va recomandam sa schimbati lunar suzeta.

Schimbarea suzetei nu tine cont doar de varsta!

Nu conteaza cat de des o utilizati sau sterilizati, schimbati suzeta la intervalul recomandat sau chiar mai repede.

Inspectati vizual suzeta inainte de a oferi celui mic.

Nu uitati de protectiile pentru suzete. Nu vor inlocui nevoia de sterilizare, dar va limita nevoia de curatare pentru ca ajunge aruncata peste tot felul de suprafete.