Jucariile sunt mai mult decat simple obiecte cu care cei mici se pot juca si distra. Asta pentru ca tot mai multi cercetatori spun faptul ca invatarea prin jocuri este o parte importanta in ceea ce priveste dezvoltarea celor mici.

Sa ne imaginam un scenariu in care cel mic va trebui sa invete adunarea si scaderea, doar cu o foaie si un pix. Nu i se va parea interesant absolut deloc si cel mai probabil acest lucru va deveni un adevarat chin pentru el. Va refuza vehement sa mai invete, dorind mai mult sa de joaca. Insa, daca i-am pune in fata 10 masini de jucarie care de care mai colorate prin care cu ajutorul acestora ca trebui sa invete adunarea, totul va deveni mult mai atractiv si mai usor. Asta pentru ca asa functioneaza lucrurile. Copiii sunt atrasi de tot ce este colorat si reprezinta joaca. Un astfel de univers nu le poate aduce decat fericire. De ce nu am face asta si din invatarea lor sa fie una cat mai atractiva?

Jocurile educationale sunt cele care contribuie la o buna dezvoltare intelectuala, fiind o modalitate excelenta prin care orice copil poate descoperi lumea din jurul sau.

Jucariile de dezvoltare in general ii ajuta pe cei mici sa se angajeze intr-o activitate fizica, fapt pentru care acest lucru nu poate decat sa contribuie si la dezvoltarea abilitatilor grosiere si fine. Inca de la varste fragede, jucariile ii motiveaza pe bebelusi sa isi foloseasca mainile si picioarele, mai ales daca are una preferata si nu este langa el. Va face miscare si se va misca pana va ajunge la ea.

Noile jucarii din gama noastra de produse

Pentru ca intelegem importanta jucariilor in viata celor mici, ne-am gandit sa venim si cu cateva noutati de unde veti putea alege. Una dintre jucarii este jucaria autobuz de dezvoltare pentru copii. Pe langa faptul ca are un design foarte atractiv, este realizata din materiale de calitate, pentru ca cei mici sa fie in siguranta. Poate fi un cadou inedit pentru cei mici. In gama de produse din rubrica Noutati veti putea gasi si alte jucarii de dezvoltare pe care le-am adus.

Dezvoltarea emotionala prin intermediul jucariilor

Atunci cand cei mici se joaca, ei isi pot regla emotiile. In functie de tipul de joc, copiii isi exerseaza atat comunicarea verbala, cat si cea nonverbala. Isi pot elibera emotiile si isi dezvolta limbajul corpului. Vor putea interactiona mult mai bine cu cei din jur, iar cu ajutorul jucariilor educationale, vor putea sa descopere si mai mult lumea din jurul sau.

Atunci cand se joaca, copiii isi promoveaza competenta sociala si isi regleaza emotiile. In timpul jocului, ei isi pot exersa comunicarea verbala si nonverbala, limbajul corpului, eliberarea emotiilor si construirea increderii in sine. Dezvoltarea emotionala le ofera copiilor abilitatile de care au nevoie pentru a explora si interactiona cu lumea din jurul lor.

Optati deci pentru acele jucarii care ii ajuta poe cei mici sa invete lucruri interesante, potrivite varstei lor, sa isi poata dezvolta abilitatile, iar in acelasi timp sa se si distreze.