Magia povestilor copilariei trebuie mentinuta vie cat mai mult timp. Si voi erati odata tare fericiti cand scriati scrisori Mosului si ii lasati ceva dulce de mancat sub brad, poate si un pahar de lapte sau de apa. La fel de incantati erati cand parintii va spuneau sa va puneti dintii abia cazuti sub perna, caci sigur va veni Zana Maseluta cat timp dormeati, sa va lase bani in locul lor. Si iata ca, surprizele nu intarziau sa apara, iar dimineata gaseati cadouri. 

Cat de magic era cand credeam in aceste lucruri, eram cu mult mai fericiti decat cand am aflat adevarul. Imaginatia copiilor este probabil unul din lucrurile de care ne e dor cel mai mult cand devenim adulti. Ratiunea si fericirea sunt antonime, iar acum singurele lucruri care ne fac cu adevarat fericiti sunt cele care rezoneaza cu copilul nostru interior. Poate singurul pe care nu-l asteptati era Mos Ene, incurcandu-va planurile de a va juca mai mult.

Povestea Zanei Maseluta isi are originea in Nordul Europei. Rolul acestui personaj fictiv este uitarea durerii si neplacerii provocate de caderea dintilor de lapte, iar in schimbul acestora, copiii cuminti primeau bunatati sau bani sub perna. Este si o buna metoda de a convinge copiii sa-i lase pe parinti sa-i ajute sa extraga dintii ce se clatina, cei care sunt incapatanati si nu vor sa cada. 

Iata mai jos cateva lucruri utile si dragute pentru perioada cand incep sa apara dintisorii de lapte.

Cutiuta pentru dintisori

Multi parinti isi doresc sa pastreze primii dintisori ai bebelusului. Cutiuta pentru dintisori, in forma de dinte va fi micul ajutor pentru Zana Maseluta. Este realizata din piatra si are un design adorabil, fiind si o decoratiune simpatica pentru camera copilului. Pe parcurs ce copilul creste puteti face un obicei din povestea Zanei Maseluta. Punerea dintilor sub perna poate cauza trezirea copilului atunci cand parintii vor sa faca schimbul cu o recompensa. Mai bine il indrumi sa-si aseze dintele cazut in aceasta cutie pentru dintisori inainte de somn, iar a doua zi ca prin magie, gaseste in interior ceva in loc!

Igiena orala este importanta

Spune-le ca pentru dintii cariati Zana Maseluta ofera mai putin, asa ca este important sa se spele zilnic pe dinti, de doua ori, indiferent de cat le este de lene. Pentru perioada cand sunt bebelusi, chiar daca nu au dintisori inca, igiena orala este la fel de importanta.

Aceste obiceiuri trebuie implementate inca de cand sunt mici, pentru a dezvolta o rutina sanatoasa de ingrijire a cavitatii bucale si cand cresc. Perioada eruptiilor dentare este neplacuta pentru orice bebelus, asa ca il poti ajuta sa isi calmeze gingiile dureroase, dar si sa cureti delicat cavitatea bucala cu o periuta de dinti ce se pune pe degetul tau.

Alege de la noi un set de periute de dinti bebelusi cu doua capuri de schimb, unul pentru perioada 6-18 luni, iar celalalt pentru +18 luni. Primul cap are perii din silicon mai moi, iar al doilea are perii mai densi si mai fermi, pentru o ingrijire delicata a gingiilor si dintilor. Periutele au terminatii pe doua parti, o parte este pentru curatarea dintilor, iar cealalata pentru curatarea limbii. Scutul in forma de floare impiedica patrunderea prea adanca a periutei in gura sa. Aceasta periuta de dimensiuni mici este ideala si pentru dezvoltarea independentei si dexteritatii bebelusului. La capat are ventuza ce ajuta la prinderea de suprafata, mentinand igiena periutei. Se curata cu apa calda si este recomandata sterilizarea periodica.

Zana Zana Maseluta,

Vino te rog cat timp dorm,

Lasa-mi in cutiuta

In loc de dintele pierdut

Un cadou in continut. :)