Aparitia primului dinte este mult asteptata, face parte din seria prima experienta. Momentul este unul diferit de la caz la caz, poate fi vorba despre luna a patra din viata sau despre jumatatea de an implinita. Cert este ca o data cu aparitia primului dinte vin si alte griji.

In randurile ce urmeaza vom detalia despre primul dinte, respectiv prima jucarie de dentitie a bebelusului.

Cand este timpul potrivit pentru o astfel de achizitie 

Copiii incep sa dezvolte nevoia de a mesteca si a musca la obiecte in jurul varstei de 3-4 luni, cand incep sa apara primii dinti. Prin urmare, ar fi o idee buna sa incepi sa cumperi jucarii de dentitie in jurul acestei varste.

Este important sa alegi jucarii de dentitie sigure, care sa nu contina substante toxice si care sa fie fabricate din materiale durabile si usor de curatat. In plus, ar trebui sa alegi jucarii de dimensiuni potrivite pentru gura copilului tau si care sa fie usor de tinut de maini mici.

Pe masura ce copilul tau creste, ar trebui sa ii oferi jucarii de dentitie potrivite pentru varsta si nevoile sale dentare. Este recomandat sa schimbi jucariile de dentitie odata la cateva luni, pentru a evita acumularea bacteriilor si deteriorarea jucariilor.

La ce sa fiu atenta cand cumpar prima jucarie de dentitie

Este posibil sa iti limitezi optiunile in functie de buget. Nu uita insa ca la Little Prints vei gasi mereu oferte, astfel incat sa impaci cu succes si aceasta cerinta. Insa, evident, nu vom pune pretul  pe primul loc.

In completarea informatiilor deja mentionate, atunci cand cumperi prima jucarie de dentitie pentru bebelusul tau, este important sa ai in vedere urmatoarele aspecte:

  • Siguranta - motiv pentru care vei alege o jucarie de dentitie fabricata din materiale neoxice, cum ar fi siliconul alimentar sau cauciucul natural. Asigura-te ca jucaria nu contine substante chimice periculoase.
  • Dimensiunea jucariei: jucaria de dentitie ar trebui sa fie una mica, pentru ca prima sa experienta este una mai dificila. De la prins si pana la partea practica cand deja mesteca parti din jucarie si isi linisteste gingiile umflate, dimensiunea jucariei joaca un rol important.
  • Textura jucariei: o jucarie de dentitie cu textura diferita poate oferi o experienta senzoriala placuta pentru bebelusul tau. Jucariile cu textura aspra poate ajuta la ameliorarea durerilor gingivale in timpul eruptiei dentare.
  • Cat de usor o speli si o intretii: este important sa alegi o jucarie de dentitie care poate fi curatata usor si care poate fi sterilizata, pentru a preveni raspandirea bacteriilor si a infectiilor.

Acestea fiind spuse, cauti acea jucarie de dentitie inca din primele luni de viata a celui mic. Daca inca nu o consideri suficient de importanta, cand gingiile sunt in plina eruptie dentara ete posibil sa observi tendinta bebelusului de a musca sau de a roade suzetele sau alte jucarii. Ofera-i ce are nevoie, specific, avand in vedere ca jucaria de dentitie este creata special incat sa maseze zonele dureroase.

Ai vazut ultimele noutati din pagina noastra?