Se spune ca fiecare bebelus ce vine pe lume este un semn ca divinitatea ne iubeste si ne ajuta sa ducem mai departe neamul. Din mosi stramosi se practica darul bebelusului, adica un cadou simbolic sau practic oferit celui mic si familiei acestuia. Se credea in trecut ca in momentul in care apare pe lume un bebelus si pana mama se reface aceasta nu mai poate avea grija de familia sa, prin urmare cei care veneau in vizita adesea aduceau feluri de mancare.

Desigur, in timp, astfel de practici s-au mai adaptat, astfel incat acum vorbim despre jucarii si haine, despre accesorii, implicit despre produse precum set de suzete cu lantisoare, precum este si essential baby gift set - selly camel - daruite drept cadou.

Traditii

Din seria traditiilor legate de acest obicei se numara:

  • Colacii
  • Diversele tipuri de alimente
  • Hainele pentru bebelusi

Toate acestea erau menite sa ajute familia, evident, pentru ca dincolo de bucuria in sine de a putea procrea si de a avea un nou membru in familie, era si grija de a avea cu ce intretine inca o gura de hranit. Un bebeblus insemna nevoi inmultite. Chiar daca era alaptat, mama avea nevoie de surplus de hrana pentru a alimenta bebelusul. Desigur, acum putini sunt cei care se gandesc la nevoia de baza a unui bebelus, pentru ca posibilitatile sunt altele, din fericire.

Superstitii

Din seria ce sa nu alegi drept cadou pentru un newborn sunt multe trecute pe lista. Unii ar crede ca este inoportun sa oferi cadou haine pentru varste prea mari, de la un an si mai mari. Asta pentru ca in trecut exista o rata mare a mortalitatii infantile. De altfel, din pura superstitie, unele mame nu cumparau aproape nimic din ce insemna trusoul pentru bebelus. Abia dupa nastere exista preocuparea aceasta. Tocmai pentru a se asigura ca totul este in regula si bebelusul se naste sanatos si este externat sanatos.

Tot din superstitie putem spune ca unii nu cumparau suzete, crezand ca aceste accesorii fie dau dependenta, fie vor fi motivul pentru care in viitor un bebelus nu va vorbi prea bine, fie chiar se va dezvolta avand forma gurii diferita. Acum nu mai e cazul sa ne ingrijoram cu privire  la aceste tipuri de lucruri. Suzetele Bibs sunt create din materiale baby friendly, sigure, sunt flexibile si nu afecteaza dezvoltarea cavitatii orale sau a dentitiei celui mic.

Nevoi

Tinand cont de nevoia celui mic si a mamei sale indeosebi, mai ales in primele sale luni de viata, cadoul potrivit ar putea fi despre: articole vestimentare, mai ales de body-uri si de paturi sau museline, sunt articole esentiale pentru a infasa si imbraca pe bebelus. Amintim de asemenea despre patut, despre textile moi, fine, placute la atingere, urmate de bavete, la cateva luni deja necesare. Practice sunt si seturile de diversificare sau primele jucarii ale unui bebelus, cele de dentitie si nu numai.

Asadar, cam tot ce inseamna cresterea si dezvoltarea bebelusului in primele sale luni de viata si produsele adesea utilizare pentru acesta pot fi cadouri perfecte. Ati vazut noutatile de la Little Prints?