Fiecare parinte isi doreste binele copilului sau, inca de la venirea sa pe lume, iar acest lucru ramane valabil si in momentul diversificarii. Parintii trebuie sa se pregateasca din timp cu articolele de care au nevoie intrucat cel mic se dezvolta rapid si trebuie sa aiba un magazin de unde sa faca toate cumparaturile pentru cel mic.

La magazinul nostru, Little Prints, gasiti o gama variata de articole pentru bebelusi de care aveti nevoie mai ales in primele luni de viata a celui mic. De la articole de imbracaminte si pana la cele de alimentatie, gasiti o diversitate de produse calitative. Am pregatit pentru dumneavoastra un articol despre cand este indicat sa incepeti sa folositi impreuna cu cel mic tacamurile si toate informatiile pe care trebuie sa le stiti.

Cand trebuie introdus primul tacam?

Specialistii in parenting recomanda sa oferiti tacamuri bebelusului inca de la prima masa a diversificarii. Astfel, nu exista o perioada standard cand puteti face aceasta alegere, insa este clar ca bebelusul nu poate folosi pe cont propriu tacamurile in jurul varste de 6-8 luni. Atunci este varsta cand incepe diversificarea, de aceea este indicat sa ii faceti cunostinta celui mic, treptat, cu principalele tacamuri de care are nevoie.

In acest sens, puteti incepe exercitiul cu tacamurile chiar de la 6 luni pentru ca cel mic sa se familiarizeze cat mai bine cu tot ceea ce tine de tacamuri. Cu cat va exersa mai mult, cu atat mai repede va deprinde abilitati motrice si de coordonare. Este un start folositor si pentru momentele cand copilul va incepe sa tina creionul sau pixul in mana.

Cu ce tacam este indicat sa incepeti?

Lingurita este indicata a fi primul tacam pe care il oferiti copilului intrucat este mai  usor de acceptat si de folosit pentru inceput decat furculita. Furculita necesita o precizie mai mare, de aceea poate fi destul de greu sa incepeti cu aceasta. Referitor la lingurita ideala, trebuie sa stiti ca este indicat sa optati pentru lingurite din silicon pe care le gasiti pe site-ul nostru oficial intr-o gama variata de modele si culori atractive pentru cei mici.

Astfel, pentru o explicatie cat mai exacta, este indicat sa introduceti tacamurile in viata bebelusului in ordinea complexitatii lor dupa cum urmeaza: lingurita, furculita de antrenament, iar abia in jurul varstei de 3 ani cutitul de antrenament.

Ce puteti face atunci cand bebelusul foloseste primul tacam?

Nu este nevoie sa faceti prea multe atunci cand cel mic ia contact cu lingurita pentru prima data si trebuie sa il lasati sa incerce aceasta noua experienta. Il puteti ajuta pe cat posibil sa guste mancarea, insa nu trebuie sa uitati ca primele saptamani sunt pentru experimente si joaca ca cel mic sa se acomodeze cat mai bine. In acest timp, ii puteti servi chiar dumneavoastra mancarea cu lingurita.

Cand poate ajunge copilul sa foloseasca singur tacamurile?

Raspunsul, ca si in cele mentionate mai sus, nu este unul standard, ci difera de perioada cand cel mic a inceput diversificarea cu tacamuri. Astfel, daca este introdusa in jurul vartsei de 6 luni, bebelusul va putea incepe sa foloseasca lingurita pe cont propriu undeva la 15-18 luni, cu aproximatie.

Utilizarea furculitei se stapaneste complet in jurul varstei de 4-5 ani, iar cutitul, ultimul tacam introdus, undeva in jurul varstei de 6-7 ani.

Asadar, fiecare copil este unic in felul sau, iar acest lucru poate influenta modul in care acesta interactioneaza la primele folosiri ale tacamurilor. Conteaza ca acesta sa aiba parte de o acomodare usoara, treptata si lipsita de graba din partea parintilor atunci cand invata sa utilizeze tacamurile.