Este din nou sezonul rece, vremea caciulilor groase sau mai putin groase, dupa cum defineste fiecare confortul termic. Cert este ca incepe acel fenomen numit infofolire, gestul mamelor disperate ca puiul lor sa nu raceasca. Sunt dispuse sa faca orice. Sa discutam deci despre ce inseamna alegerea optima a unei caciuli pentru bebe.

Oricat de mult ati evita, la un moment dat acest tip de articol face parte din garderoba celui mic. Frigul se inteteste si la un moment dat schimbati caciula de la cea simpla la una tot mai groasa. Sa vedem cateva aspecte importante in alegerea caciulii.

Cum sa alegi caciula potrivita

Tine cont de sezon - o caciula mai groasa decat e cazul va fi prea mult pentru bebelus, care fie poate dezvolta o iritatie, fie chiar nu se va simti bine deloc in pielea sa. Este mofturos si va plange evident, daca alt mijloc de comunicare nu exista.
caciulita copii tip cagula

Tine cont de material - de unde poate porni un disconfort? Din faptul ca acea caciula de bebelus nu este potrivita ca material. Sunt de evitat cele sintetice, desigur. Pentru sezonul rece pot fi alese cele din lana merinos, moi si placute la atingere, dar care creeaza si nivelul optim de confort termic. Pentru sezonul mai cald sau de tranzitie oricand o caciula din bumbac este o alegere buna, eventual una combinata cu elastan.

Cum ramane cu marimea - mult am ras cu totii despre practica anilor vechi cand parintii cumparau haine mai mari decat era necesar la acea vreme, cand erau purtate. Este totusi un chin si un disconfort. O caciula mai mica decat bebelusul va lasa urme pe frunte si senzatie de disconfort la purtate - intuim - ca este cea de strangere in menghina. Iar o caciula mai mare decat este marimea reala a bebelusului inseamna sa nu prea protejeze capul. Cum la extremitati suntem predispusi sa pierdem mare parte din caldura corpului, iata cum o caciula poate fi motivul pentru care in viitorul apropiat vine o raceala iminenta.

Sau croiul - acesta trebuie adaptat nevoilor. Se spune despre caciulile conice ca ar fi ideale, avand in vedere ca aceasta forma pastreaza mai bine caldura. Doar ca pentru un nou nascut nu este prea confortabila si usor de pus. Raman o alegere buna cele care se muleaza pe forma capului copilului. Asa cum sunt si caciulile tip cagula pentru copii.

Lasa pretul la final, la fel ca si designul. Desigur ca alegerea este de cele mai multe ori despre ce place ochilor. Iata de unde pornesc unele probleme. Pretul ar trebui sa fie la final unul corespunzator din punct de vedere al calitatii produsului. Cat despre design ceva simplu si atemporal va fi mereu o idee buna, pentru ca sfideaza trendurile de moment.

Nota de final

Va invitam sa descoperiti ce noutati avem in materie de caciuli bebe si nu numai in sectiunea noutati a paginii noastre. Delectati-va ca de obicei cu calitate premium de la Konges Slojd, cu modele tricotate, caciuli din lana merinos si nu numai.