Toate trec si repede mai trec. Cand crezi ca ai inceput sa cunosti mofturile copilului, cand deja aveti o rutina impreuna, apar noi lucruri. Viata alaturi de un bebelus este cu adevarat antrenanta. In randurile ce urmeaza discutam despre inceputul diversificarii si despre una din marile framantari: cand are voie un bebelus sa bea apa?

Desi pare banal sa va puneti aceasta intrebare, curand va dati seama ca sunt multe detalii de avut in vedere. Spre exemplu, bea apa si nu va mai dori lapte. Bea apa si isi umple burtica cu lichid, deci mananca mai putin. Cum sta treaba cu nevoia lui de hidratare?

Putina, in anumite momente - cand dam apa unui bebelus

Stiati ca un bebelus nu ar trebui sa bea apa inainte de masa? Insa ar putea fi oferita, la cerere, in timpul mesei sau dupa ce a terminat de mancat. De asemenea, pe langa lapte poate fi hidratat si cu apa. Oricand, o cana sippy antivarsare va este de ajutor. Diversitatea de culori este pe plac oricui.

In primele sale luni de diversificare si pana la un an aproximativ laptele ramane de baza. Chiar daca incepe sa manance mai divers, laptele ii ofera toti nutrientii esentiali si, cum se spune din batrani, ii tine de foame si sete. Daca va refuza laptele in anumite momente - incantat de tot ce descopera nou in materie de alimentatie - atunci apa ramane alternativa.

Perioada de tranzitie de la biberon la cana  

Unii copii nu accepta prea usor ideea de a renunta la biberon sau san. O cana special conceputa, antivarsare si cu cioc ce va permite scurgere lenta a lichidului este ideala pentru tranzitia biberon - cana.  

Cana sippy pentru bebelusi o veti putea folosi cu usurinta si pentru lapte. Asa cum v-am obisnuit, produsele din silicon de calitate, pot fi curatate facil. Va mentine in siguranta bautura preferata a bebelusului. Nu contine compusi chimici de speriat, flatali, BPA si gratie materialelor sale de calitate si a siliconului din care este realizata, nu va rani gingiile.

Cana versus pahar sau cana cu pai - ce alegem  

Fiecare tip de recipient este util la randul sau. Cana sippy este perfecta pentru perioada de tranzitie de la biberon la cana. Cana cu pai este utilizata mai tarziu, cand bebelusul deprinde  miscarea de supt cu putere din pai. Toate acestea, in stocul nostru sunt realizate din silicon. Un alt tip de recipient util este cel antivarsare, pliabil.  

Alegerea depinde si de stilul vostru de viata. Exista recipiente diverse, cani prevazute cu manere spre exemplu. Acestea permit mai multa independenta unui bebelus. Acesta va incerca sa faca totul singur si ajunge sa imprastie mai multa mancare si lichide decat sa apuce sa le consume. Asadar, preferati sa alegeti aceste recipiente in functie de anumite detalii care fac diferenta. Nu uitati, in completare, de seturile de diversificare.

Sa nu va mire daca refuza apa. Pana la un an cel putin laptele este sursa principala de hrana si avand consistenta, nu ii da nici senzatia de foame, nici de sete.