Cand vorbim despre suzete parerile sunt impartite si este firesc acest lucru. Aproape in orice domeniu si orice decizie exista fel si fel de pareri, pentru ca nu suntem toti la fel si nu ne dorim aceleasi lucruri. Astfel ca fiecare parinte alege pentru bebelusul sau ce crede ca este mai bun. 

Pe parcursul timpului s-au facut diverse studii cu privire la rolul suzetei in viata unui bebelus, daca este sau nu indicata. Astfel ca unii specialisti sunt de parere ca suzeta nu dauneaza in niciun fel copilului, daca este aleasa conform unor caracteristici stricte si daca este oferita acestuia numai in anumite conditii. Astfel ca puteti afla din continuarea acestui articol cum alegeti suzeta potrivita si cand este indicat sa o oferiti celui mic. 

Cum alegem suzeta potrivita? 

Alegerile cu privire la toate lucrurile care inconjoara un bebelus sunt foarte importante, motiv pentru care pentru parinti este dificil deseori sa faca acest lucru. Printre cele mai importante aspecte se enumera totusi materialele din care aceste lucruri sunt confectionate. 

In materie de suzete trebuie sa aveti in vedere sa fie realizate din materiale non-toxice, sa nu contina ftalati sau BPA, astfel incat sa nu ii irite pielea. Regasiti in gama noastra de produse zeci de variante. Suzetele Bibs si Frigg indeplinesc toate conditiile necesare, astfel incat sa fie usor acceptate de bebelusi, dar sunt si atent create, astfel incat sa nu le creeze diverse iritatii. 

Tetina suzetelor Bibs imita foarte bine sanul mamei, la fel si cele Frigg. Au marginile indreptate spre exterior, astfel incat sa aiba minim contact cu pielea din jurul guritei copilului. Astfel nu vor aparea iritatii si nu va avea probleme cu cresterea optima a dentitiei. 

Cand oferim suzeta unui bebelus? 

Este foarte important sa oferi suzeta unui bebelus numai in anumite momente, nu sa o aiba mereu la indemana. Poti oferi suzeta inainte de culcare, pentru ca il linisteste sau dupa ce mananca. Atentie insa, daca ii oferi suzeta inainte de masa s-ar putea sa nu mai simta nevoia sa manance. 

Prin suptul suzetei corpul celui mic tinde sa imite senzatia de satietate, deci evita acest lucru daca nu vrei sa ii strici sau modifici orele in care ia masa. Suzeta mai poate fi oferita atunci cand vrei sa linistesti copilul pentru ca sunteti la plimbare sau undeva departe de casa si nu poti sa ii oferi chiar atunci laptele matern sau formula. 

De asemenea, este indicat sa apelezi la suzeta cand cel mic incepe sa se foiasca in somn din cauza unor zgomote sau neplaceri. Astfel il vei putea linisti si va adormi inapoi, in special daca nu a dormit suficient. 

De ce oferim bebelusului suzeta? 

Deseori este important ca bebelusul sa primeasca suzeta pentru ca aceasta il ajuta foarte mult sa se calmeze. Atunci cand are diverse dureri suptul suzetei ii ofera o stare de calm si liniste. Plus ca suzeta il face pe micut sa se simta mai in siguranta.

Asadar suzeta poate veni ca un ajutor pentru parinti deseori, dar important de stiut este faptul ca o oferim copilului pentru a se linisti in anumite momente, pentru a uita de unele dureri chiar.

Va asteptam in cadrul site-ului nostru littleprints.ro pentru a alege suzetele potrivite pentru copilul vostru.