Dupa cum bine stim, plansul este modul de comunicare a bebelusilor. Insa, cu toate acestea, mamicile fac orice sa ii linisteasca. Este si normal pentru ca isi doresc sa il vada mereu linistit si fericit, chiar daca plansul bebelusului este o adevarata provocare pentru parinti.

Faptul ca cei mici plang este absolut normal, mai ales in primele 3 luni din viata. Studiile arata ca sugarul plange in total in fiecare zi o ora, in primele 3 luni din viata.

Insa fiecare copil este diferit, la fel si obiceiul lui de plans.  

Ce trebuie sa stie orice mamica este faptul ca plansul este mijlocul de comunicare prin care bebelusii transmit ca ceva nu este in regula. Insa aici contribuie foarte mult si instinctul de mama, care va sti cum sa procedeze in astfel de momente. De obicei cei mici plang atunci cand le este foame, cand vor sa fie luati in brate, cand vor sa doarma, cand trebuie schimbat scutecul, din cauza colicilor sau a unei temperaturi nepotrivite.  

Suzeta, recomandata pentru calmarea bebelusilor  

Se pare ca suzeta ocupa un loc fruntas in ceea ce priveste calmarea bebelusilor. Este o metoda prin care cel mic se va calma, pentru ca se va simti in siguranta. Atentie insa la tipul de suzeta pe care il alegeti. Daca nu este de calitate, aceasta ii poate provoca si mai mult disconfort bebelusului. Spre exemplu, suzetele Bibs din cadrul magazinului nostru sunt potrivite si asta pentru ca tetina suzetei permite fluxul de aer, fiind echipata cu orificiu de aerisire. Asta inseamna ca nu vor aparea colicii.

Suzeta bebelusului poate deveni cel mai bun prieten inainte de somn, atunci cand este stresat sau nelinistit sau are nevoie de siguranta. 

Mamicile mai trebuie sa fie atente de asemenea si la alegerea unei suzete potrivite varstei bebelusului. Acestea sunt pe categorii si marimi, deci alegeti pe cele corespunzatoare. Nu mergeti pe premiza ca bebelusul creste repede si o suzeta mai mare ii va fi perfecta. In primul rand suzeta trebuie inlocuita la intervalul de 4-6 saptamani din motiv de igiena si siguranta si in al doilea rand o suzeta nepotrivita ii poate crea probleme cu maxilarul si cu dintii.

Jucariile de dentitie, dupa varsta de 4 luni  

Dentitia apare in jurul varstei de 4-6 luni. Unul din semnele pe care mamicile le vor observa este ca cel mic, pentru a scapa de durerea gingivala, va incepe sa roada tot ce are la indemana.

De aceea o jucarie de dentitie este indispensabila. Cel mic va trece printr-o perioada mai stresanta si nelinistita, pentru ca va avea dureri de gingii, eruptii dentare si va plange destul de des. Jucaria de dentitie are rolul de a-l calma si asta pentru ca de obicei sunt confectionate din materiale moi ce maseaza delicat gingiile.

Veti gasi in magazinul nostru o gama larga in acest sens. Acestea au proprietati de calmare si ameliorare a simptomelor. In plus, sunt non-toxice pentru ca sunt realizate din silicon alimentar. Totodata ajuta bebelusii sa isi dezvolte latura cognitiva stimuland simturile datorita texturii, culorilor si formelor.

Temperatura optima in incapere si hainele potrivite  

Bebelusii mai pot plange daca le este prea frig sau prea cald. Asadar, mentineti o temperatura optima in incapere, cea care este potrivita si pentru voi ca si parinti. Daca vedeti ca bebelusul are extremitatile reci si plange, s-ar putea sa ii fie frig. O pereche de sosete si o boneta s-ar putea sa faca diferenta.

Ah, si nu uitati, protectia si iubirea de mama pot calma bebelusii!