De la scutec la olita si de la olita la toaleta, acesti pasi sunt provocari in egala masura pentru cel mic, cat si pentru parintele sau. Exercitiul este unul constant sau cel putin ar trebui sa fie. Insa teama ca cel mic face pe el este si delimitarea pe care unii o au si astfel nu reusesc sa tina pasul cu incercarea de a renunta la scutec.

Nu se poate spune ca exista o metoda anume care functioneaza perfect si care ii ajuta pe copii sa faca aceasta tranzitie mai usoara. Asta pentru ca cei mici sunt la fel de diferiti ca noi adultii si pentru fiecare in parte exista o alta metoda care functioneaza mai bine.

Cand este timpul sa renuntam la scutec si sa trecem la olita

Specialistii ne vorbesc despre pregatirea terenului si in egala masura despre cat de pregatit este corpul celui  mic sa renunte la scutec. Pentru unii copii acest lucru se intampla cu succes in jurul varstei de doi ani, pentru altii abia la trei ani putem vorbi de independenta de scutec. Nu este nici graba si nici nu trebuie sa puneti presiune pe voi si pe copii. In fond, sunt si semne care indicat destul de clar daca este cazul sa faceti acesti pasi. Printre altele, vorbim de  pauze intre nevoia de a merge la toaleta de minim 2-3 ore. Este notabil faptul ca in timpul noptii copiii nu mai umplu un scutec, cum se intampla in trecut.

Iar acum sa vorbim despre cum puteti face trecerea de la olita sau scutec la toaleta. Spunem acest lucru pentru ca unii copii chiar sar de etapa olita si prefera direct toaleta. Nu oricum, ci cu pasi mici si cu adaptare, pentru ca totul sa fie sigur. In acest sens va recomandam un reductor toaleta pentru copii. Este potrivit pentru orice tip de toaleta, are o forma anatomica si este de mare  ajutor in sensul in care ii ajuta pe cei mici sa aiba stabilitate cand folosesc toaleta.

Konges Slojd ne salveaza din nou

Reductoarele de toaleta din gama noastra sunt selectii de marca Konges Slojd din nou. Asa cum v-am obisnuit, este vorba de un brand de top, cu produse premium si acest reductor de toaleta nu face exceptie.

Este numit adesea si scaun de antrenare pentru toaleta. Are marele avantaj de a fi realizat din materiale antiderapante. Recomandat copiilor de la 24 de luni si mai mari, este portabil, usor si practic.

La ce sa va asteptati

Astfel de accesorii pot fi achizitionate timpuriu, chiar daca nu vor fi folosite de indata. Copilul se va obisnui cu prezenta acestora si va fi cel putin curios sa incerce la randul sau. II va invata si rolul ulterior. Continuati sa exersati mersul la toaleta cat de des posibil, din doua in doua ore, pentru a fi o obisnuinta pentru copil. In tot acest timp renuntati la scutec, iar daca se mai intampla si accidente pastrati aceeasi rutina, de a merge la toaleta.

Pregatiti sau nu inca? Reductorul de toaleta este acum in sectiunea de noutati de la Little Prints!