costum de baie cu maneca lunga pentru bebelusi

Pune  batista pe chipul sau, sa nu il vada lumea si sa nu-l atinga nici bataia vantului. Pune patura peste carucior sa nu il priveasca nimeni, mai ales pana cand este botezat sau nu iesi din casa vreme de 40 de zile,  sunt tot felul de superstitii pe care mamele le aud. Uneori le filtreaza prin prisma propriilor credinte si valori in viata. Totusi, un gram de neincredere se sadeste in ele, pentru ca, asa cum este firesc, isi doresc sa faca totul perfect pentru puiul de om. De ce sa aiba ce sa isi reproseze?

Asadar, cand vine vorba de prima iesire la mare, cand este timpul potrivit pentru asta? Unii ar spune ca nu sunt contraindicatii si ar putea face asta oricand, inca din primele zile de viata.

Cand mergem la mare cu un nou-nascut?

Nu exista un termen exact. Practic nou-nascutul va fi protejat oriunde ar fi, ca e la mare sau la munte, ca este acasa si este vizitat de rude si prieteni ai parintilor. Sau imaginati-va ca sunt persoane care locuiesc in apropierea malului marii. Un nou-nascut va fi expus la mediul natural al familiei sale imediat dupa ce este externat din spital. Altele vor fi indicatiile: sa nu fie imbaiat in apa marii, sa nu fie expus direct razelor soarelui, sa nu stea in caldura extrema sau in bataia vantului.

Prima sa vacanta la mare, cu toate masurile de precautie luate, poate fi pana la implinirea primului an. Depinde insa si de stilul de viata al parintilor, de starea de sanatate a celui mic si de indicatiile pe care medicul le va oferi.

Atunci cand mergeti la mare pentru prima data cu un nou-nascut, este important sa aveti in vedere urmatoarele lucruri:

  • Consultati medicul pediatru in prealabil

Inainte de a pleca asigurati-va ca verificati cu medicul pediatru al bebelusului daca este in regula sa calatoriti si daca exista anumite recomandari sau precautii pe care trebuie sa le luati in considerare in functie de starea de sanatate a celui mic.

  • Alegeti o perioada potrivita

Cand decideti sa mergeti la mare? Ar fi bine sa alegeti o perioada cand temperaturile sunt mai blande, evitand astfel perioadele cu calduri extreme sau perioadele cu temperaturi scazute. De asemenea, evitati sa mergeti in perioadele foarte aglomerate.

  • Protejati-va de soare

Copiii mici nu trebuie sa fie expusi la soare direct si, prin urmare, sunt necesare o serie de lucruri special concepute pentru cei mici. Pentru bebelusii de cel putin 6 luni puteti opta pentru un costum de baie cu maneca lunga. Pentru nou nascuti si copii nu uitati si de protectia capului. In stocul nostru veti gasi disponibila si palaria pentru protectia solara.

Ca ultim sfat, fiti pregatit pentru orice eventualitate. In cazul unui nou-nascut, depinde de perioada in care veti merge la mare. Incepe la scurt timp dupa nastere sa fie constient de functionalitatile corpului sau si astfel incepe perioada de acomodare la viata extrauterina. Uneori bebelusii plang, tocmai din acest motiv. In alte cazuri vorbim despre colici, de asemenea o perioada destul de agitata in viata celor mici si a parintilor.

Suzeta, daca aceasta face deja parte din viata sa, s-ar putea sa fie unul din accesoriile favorite. Are nevoie de un refugiu, de o zona de siguranta in toata aceasta acomodare a sa la viata. Din fericire, veti gasi in  magazinul nostru online si astfel de accesorii, suzete pentru nou-nascuti, deci sigure de utilizat din prima lor etapa de viata.

In rutina zilelor de vacanta, de mers la mare, va fi destul de mult probabil sa aveti nevoie de jucarii cu care sa ii distrageti atentia, de medicamente sau suplimente, cel putin sa le aveti la indemana.