Una dintre provocarile prin care trec parintii este perioada de eruptii dentare ale bebelusului. In aceasta perioada jucariile de dentitie sunt mana cereasca si sunt indispensabile. Insa, la fel ca in cazul oricaror altor articole pentru bebelusi, parintii trebuie sa fie extrem de atenti ce aleg. Bebelusul va rontai jucaria, se va juca, deci aceasta trebuie sa prezinte 100% siguranta. Dentitia apare in jurul varstei de 4-6 luni, iar primul semn este ca bebelusul va incerca sa rontaie orice ii cade in mana. La pachet cu aparitia primului dintisor, vine si durerea, inflamatia si mancarimea gingiilor. El cu siguranta nu are perceptia de a intelege ce i se intampla, iar frustrarea se acumuleaza odata cu durerea si incep sesiunile de plans tot mai dese. Pentru a-l ajuta sa treaca mai usor peste aceasta perioada trebuie sa ii oferi jucarii de dentitie. Iata cateva reguli cand alegi jucaria de dentitie pentru bebelus.

  1. Ai grija sa fie confectionata din materiale non toxice. Printre jucariile de dentitie renumite, indragite atat de parinti, cat si de micii rontaitori se afla cele Bibs. Acest brand pune accent pe calitate, de aceea toate produsele sunt premium, create cu dragoste pentru bebelusi. Asta inseamna ca nicio clipa sanatatea sau siguranta lor nu va fi pusa in pericol.
  2. O jucarie de dentitie Bibs se va oferi bebelusului ori de cate ori da semne ca eruptia dentara il deranjeaza. Este usor de curatat apoi cu apa si sapun si se poate steriliza prin oparire. Desigur exista si alte branduri care recomanda doar curatarea cu apa de maximum 30 de grade si sapun.
  3. Jucaria se va steriliza sau curata, conform instructiunilor, de fiecare data dupa ce este scapata pe jos. Sistemul imunitar al bebelusului nu este inca dezvoltat, deci este bine sa-l feriti pe cat posibil sa introduca in gura obiectele de pe jos. In acest caz, puteti opta pentru mai multe jucarii dentitie ca sa le puteti schimba cand este necesar.

Alege de la noi jucarii de dentitie de calitate premium, fara BPA, ftalati sau alte chimicale. Regasesti pe langa brandul Bibs si Konges Slojd, Mushie sau propriile noastre jucarii Little Prints. Sunt realizate din materiale sigure pentru bebelus printre care siliconul alimentar sau TPU, cel din urma fiind un termoplastic nontoxic, un material flexibil, moale si delicat cu gingiile, dar cu o durata mai mare de viata decat siliconul.

Pe langa faptul ca aceste jucarii ii vor calma durerile celui mic, formele si culorile dragalase ii vor capta atentia si il vor distrage de la plansete. Jucariile de dentitie au si diverse texturi care maseaza gingiile inflamate, ofera confort si alinare bebelusului, stimuland in acelasi timp eruptia dentara. Un alt beneficiu al jucariilor dentare este ca ajuta la dezvoltarea abilitatilor motorii si cognitive. Bebelusul studiaza intai jucaria cand o vede, apoi o ghideaza catre gura si o rontaie. Muscand din ea din diferite locuri, invata repede care sunt partile lui preferate ce ii alina durerile, iar coordonarea si dexteritatea sunt imbunatatite, ducand mai repede jucaria la gura catre partea cea mai comestibila.

Jucariile de dentitie sunt un must-have, iar cele de la noi sigur vor fi adorate de cei mici si de gingiile lor.