Atunci cand cumparam articole vestimentare pentru copii si bebelusi, printre primele aspecte la care ne uitam se refera la tipul de material. Hainele ating direct pielea fina si delicata a bebelusului, este firesc ca acest lucru sa fie de o importanta majora. Este preferat bumbacul, binecunoscut pentru caracteristicile sale. Cu toate acestea, nu este singurul tip de material bun.

Lana merinos, o fibra naturala provenita de la oile merinos, este de asemenea unul din materialele premium spre care sa va orientati. Exista o industrie a productiei de articole vestimentare ce tine cont de standarde premium si aici lana merinos este una din fibrele nelipsite.

Nu toate tipurile de lana sunt la fel, cum nici lana merinos nu este aceeasi cu orice alt tip de lana. Iar despre avantajele de a purta haine realizate din acest material descoperiti in randurile ce urmeaza.

Regleaza si mentin temperatura corpului

Altfel spus, atunci cand purtam cardigan din lana merinos sau orice alta piesa vestimentara realizata din acest material avem asigurat un confort termic. Fie vara, fie iarna, este o alegere potrivita: iarna mentine caldura, vara mentine racoarea la nivelul pielii.

Confort deplin

Lana merinos, desi in prima faza ne duce cu gandul la cat de mult inteapa lana, este de fapt confortabila la purtare. Nu inteapa, nu creeaza senzatia de mancarime. Iar pentru pielea fina a unui bebelus, atinsa cu grija de materiale nu foarte groase si fine la randul lor, este important. Ei bine, fie ca vorbim de pantaloni din lana merinos sau de bluze, astfel de articole vestimentare sunt confortabile si permit miscari in voie.

Asigura protectie UV

Putini stiu, dar lana merinos ofera protectie impotriva radiatiilor ultraviolete. Absoarbe radiatiile chiar mai bine decat o fac tesaturi precum cele din bumbac, acril sau matase. Protectia aceasta nu depinde de tratarea cu substante chimice sau aditivi.

In plus, fata de alte tipuri de materiale precum bumbacul, in acest caz vorbim de o caracteristica aparte si anume faptul ca nu retine mirosurile neplacute. Asadar, permite si unui flux de aer sa circule, astfel incat sa nu supraincalzeasca corpul.

Cum le intretinem

Articolele vestimentare din lana merinos sunt usor de intretinut. Sunt masini de spalat ce au programe speciale pentru acest tip de material. Respectati indicatiile oferite de producator, dupa indicatia de pe eticheta. In functie de modelul, designul unui articol vestimentar vorbim poate de necesitatea de a spala la temperaturi joase, fara uscare, stoarcere la minim posibil de rotatii per minut.

Sunt hainele din lana merinos sigure pentru bebelusi?

Una din dilemele si grijile parintilor de nou nascuti se refera la faptul ca hainele din lana merinos ar putea sa afecteze in vreun fel. Acestea sunt insa avantajoase din punct de vedere al calitatii materialului si al modului de fabricare. Prin urmare, se simt moi si placut la atingere. Nu zgarie, nu sunt prea groase, nici prea subtiri si pot atinge pielea unui bebelus. Sunt sigure pentru sanatatea celor mici.

Tineti pasul cu noutatile! Va asteptam in pagina noastra la sectiunea noutati cu produse noi pentru orice varsta.