Sa fii parinte este o adevarata bucurie, dar si o mare provocare. Pe masura ce bebelusul creste, parintii trebuie sa faca schimbari, iar una dintre acestea este renuntarea la biberon! Pare a fi o misiune imposibila, dar trebuie sa luati taurul de coarne si sa va folositi de toate trucurile posibile. Din momentul in care bebelusul incepe sa manance alimente solide trebuie sa inceapa si aceasta schimbare. Iar tranzitia de la biberon, la cana sippy, la cana normala trebuie facuta folosind tactica adecvata.

Cu cat amani aceasta tranzitie, cu atat va fi mai greu sa-l dezveti de biberon, deci tranzitia trebuie facuta pana implineste 1 an. Iar utilizarea prelungita a biberonului poate duce si la probleme de sanatate, cum ar fi anemie provocata de lipsa de fier, probleme dentare si inclusiv obezitate! Toate schimbarile survenite, de program, de haine, de reguli, il vor face pe bebe sa isi caute alinarea in biberon, dezvoltand un atasament emotional de el, fiindca ii ofera confort si un sentiment de siguranta. De aceea, aceasta etapa poate fi o adevarata provocare pentru parinti. Desi pentru unii copii aceasta trecere vine natural, pentru altii ruperea de la biberon este o adevarata tragedie. Dar nu disperati, mai jos veti descoperi cateva trucuri ce le puteti utiliza.

Trecerea de la biberon la cana noastra sippy antivarsare

Daca bebelusul tau bea 3 biberoane cu lapte pe zi, fa o trecere treptata, inlocuind una dintre mese in cana sippy antivarsare. Incurajeaza-l si ofera-i explicatii cand urmeaza sa bea din aceasta, ca e mare si acum trebuie sa bea ca mama si ca tata. Sunt special concepute pentru aceasta tranzitie, au capac detasabil si manere perfecte de apucat de mainile micutilor. Vin intr-o gama variata de culori ce vor atrage atentia bebelusului. Scapa intai de biberonul de dimineata, cu promisiunea ca va primi cel de pranz si seara. Apoi procedeaza la fel cu cel de la pranz peste o saptamana, iar cel de seara va ramane ultimul de eliminat, fiindca face parte din rutina de seara si ofera gradul cel mai mare de confort.

Felicita-l cand foloseste cana sippy 

Ofera-i laude si consolidare pozitiva cand bea dintr-o cana sippy antivarsare. In timpul tranzitiei de la biberon la cana, dilueaza laptele din biberon cu apa, iar cel din cana lasa-l intact. Astfel el va asocia ca laptele mai gustos se afla in cana sippy si va fi mai interesat sa o ceara. Apoi tranzitia catre o cana normala va fi mult mai simpla!

Leganatul in baby nest!

Parintii din generatiile anterioare isi leganau bebelusul pe picioare inducand o stare de somn si calm, de obicei pe o perna moale. Acum poti incerca acelasi lucru si cu un baby nest. Astfel, daca este suparat ca i-ai luat biberonul, nu trebuie sa cedezi sa i-l oferi inapoi. Te poti juca cu el pana ii trece, consoleaza-l, ofera-i zambete si ajuta-l sa treaca peste aceasta etapa. Rabdare parinti, cu o trecere treptata bebelusul va renunta la biberon mai usor.