Copiii nu vin pe lume cu instructiuni de utilizare. Fiecare in parte este diferit, insa iubirea este acceasi. Cert este ca toti copiii au nevoie de iubirea si protectia parintilor. Insa, pe langa iubire si protectie, bebelusii au nevoie si de cateva produse si accesorii ce sunt indispensabile in cresterea lor. Nu lipsesc body-urile, bonetele, ciorapii, dar se pare ca nici suzetele.

De-a lungul timpului mamicile si-au tot pus intrebari cu privire la suzete. Daca afecteaza sanatatea bebelusilor, la ce varsta se pot oferi sau la cat timp se sterilizeaza o suzeta.

Cert este ca atunci cand devii parinte una din prioritatile tale este sa iti linistesti si alini bebelusul atunci cand plange sau cand este mofturos, iar utilizarea unei suzete il va face pe cel mic sa se simta mai confortabil.

In continuare ne-am propus sa discutam despre cateva mituri in ceea ce priveste suzetele si sa dezvaluim cateva “mistere”.

Mituri despre suzete

  • Suzetele cauzeaza probleme cu dintii

FALS: Atat timp cat veti alege o suzeta de calitate, special conceputa pentru a nu rani gingiile celor mici, nu va exista aceasta problema. Spre exemplu, suzetele Frigg sunt realizate din latex 100% natural. Iar in ceea ce priveste designul, scutul este curbat spre exterior pentru a proteja pielea din jurul guritei bebelusului. In plus, tetina imita sanul mamei, ceea ce inseamna ca micutul se va simti mult mai protejat si in siguranta. Datorita formei, a materialului ales, aceste suzete nu vor cauza sub nicio forma probleme cu gingia sau dintii celor mici.

  • Suzetele trebuie spalate frecvent

ADEVARAT: O suzeta trebuie sterilizata cel putin odata pe zi. Avand in vedere ca este des utilizata, aceasta ajunge sa fie plina de bacterii. Mai mult decat atat, trebuie spalata cu apa calda ori de cate ori este scapata pe jos. Trebuie sa stiti ca, pe cat este de mic copilul, pe  atat este de important ca sa mentineti o suzeta curata si igienizata.

  • Pentru ca cel mic sa o accepte, suzeta trebuie inmuiata in miere sau dulceata 

FALS: In primul rand, mierea sau dulceata duc la aparitia problemelor cu dintii, iar in al doilea rand cei mici trebuie sa accepte suzeta in mod natural si nu fortat. Atunci cand va deprinde tehnica de supt, daca oferiti o suzeta de calitate, cu siguranta cel mic o va accepta.

  • Copiii devin dependenti de suzeta 

FALS: Nu exista o certitudine a faptului ca cei mici vor deveni dependenti de suzete. La fel de bine pot deveni dependenti si de suptul degetului. Totodata o suzeta nu se ofera in permanenta si nicidecum nu inlocuieste o masa. Acestea este ideala inainte de somn sau atunci cand mama doreste sa linisteasca copilul din plans. Descoperiti gama de suzete Bibs si alegeti de aici produsul potrivit.

Asadar, folosirea unei suzete nu este obligatorie, dar poate veni cu multe avantaje pentru cei mici. Tot ce trebuie sa faceti este sa le alegeti pe cele de calitate, ce nu pun in pericol sanatatea bebelusilor. Optati pentru materiale de calitate ce nu contin substante toxice.