Chiar daca ati adus bebelusul acasa acum cateva zile trebuie sa stiti ca grijile abia de acum incep. Timpul trece repede si in scurt timp bebe va ajunge la perioada de diversificare. Toate lucrurile care il inconjoara pe bebe sunt alese de voi, parintii. Cu siguranta ati avut grija sa alegeti totul cu atentie, astfel incat sa ia contact numai cu lucruri special create, din materiale baby-friendly care sa nu ii irite in nici un fel pielea si care sa nu cauzeze iritatii.

Iata ca si atunci cand vorbim despre perioada de diversificare tot voi sunteti cei care trebuie sa aleaga. Deci totul incepe de la alegerile voastre. Este posibil ca farfuriile si tacamurile pe care le alegeti sa fie chiar motivul pentru care bebe accepta sau nu mancare. Cititi in continuare articolul sa intelegeti mai bine la ce ma refer.

Alegeti cu atentie produsele pentru diversificare

Veti intelege pe parcursul parenthoodului ca toate deciziile pe care le luati sunt importante. Tot ce alegeti pentru bebe are o influenta pentru acesta. Fiecare copil este diferit si are anumite preferinte, insa toti trebuie sa fie inconjurati de produse realizate din materiale non-toxice, fara BPA sau ftalati.

Unii bebelusi sunt mai mancaciosi, altii abia daca accepta cate un aliment sau doua. Astfel ca aici intervin alegerile pe care voi ca parinti le faceti. Inca de la inceput trebuie sa alegeti farfuriile sau bolurile care va ajuta sa prezentati mancarea intr-un mod cat mai interesant bebelusului. 

Astfel ca puteti alege farfuriile compartimentante care va permit asezarea fiecarui aliment in cate o parte a farfuriei. Avand in vedere ca nu vor fi toate unele peste altele, cel mic va putea vedea mai bine ce mananca si va fi curios sa le incerce pe toate. Pentru cei mai pretentiosi la mancare veti fi fericit daca prefera si un singur aliment din toate cele din farfurie. Daca sunt toate la un loc va gusta, va vedea ca nu ii place si va renunta sa mai incerce, crezand ca toate sunt la fel.

Alegeti si sa simplificati lucrurile

Daca totul tine de alegeri si pleaca de la acestea, de ce sa nu alegeti si variante in favoarea voastra. Va asteptam in cadrul site-ului nostru Little Prints unde veti putea gasi seturi complete pentru diversificare care contin tot ce aveti nevoie pentru aceasta perioada.

Probabil ca veti prefera sa aveti totul pregatit de inainte si sa nu mai alegeti pe rand fiecare produs. Plus ca puteti sa va faceti treaba mai usoara daca alegeti canile si farfuriile cu ventuza care nu permit bebelusului sa imprastie peste tot mancarea, pentru ca nu poate ridica bolul sa il arunce pe jos.

Chiar si bavetele care au compartiment special pentru a stoca mancarea sunt de ajutor, pentru ca astfel copilul nu se mai murdareste atat de tare pe haine. Comandati deci un set complet, facand o alegere avantajoasa atat pentru voi, cat si pentru copil din mai multe puncte de vedere. Seturile contin: 

  • bol cu capac;
  • farfurie cu ventuza;
  • lingurita;
  • baveta.
Alegeti din varietatea de modele si culori pe cele care va plac mai mult si mult succes pentru perioada de diversificare. Noi - littleprints.ro - suntem alaturi de voi la fiecare pas, cu produse special create pentru cei mici.