Exista destul de multe controverse despre unele produse pentru bebelusi. Printre altele si cele legate de cat de sigur si de sanatos este sa oferiti bebelusilor suzete. Lumea se imparte in doua tabere cand vine vorba de pareri pro si contra. Venim insa cu explicatii despre ce sunt si cum va ajuta suzetele ortodontice.  

Stiti ca suzetele Bibs sunt cele care reprezinta ele insele calitatea in materie de suzete. Sunt create special pentru nevoile bebelusilor. Au forma ce imita foarte bine sanul mamei. Au materiale de calitate in componenta lor si sunt perfecte pentru a linisti chiar si pe cei mai mofturosi din fire. Sunt acceptate din prima! Sa descoperim si ce presupune faptul ca sunt suzete ortodontice.

Suzetele care nu influenteaza dezvoltarea cavitatii bucale 

Pentru ca nu stim in ce masura un bebelus poate ajunge sa iubeasca nespus de mult o suzeta, pana la exces, incat aceasta sa ii poata afecta pe termen lung dezvoltarea cavitatii orale au aparut suzetele ortodontice. Acestea sunt pe piata inca din anii 50 si au fost create de un medic stomatolog, din nevoia ca suzeta sa nu puna prea multa presiune pe bolta palatina.  

Astfel de suzete sunt cele care au forma aplatizata, tetina este orientata in sus, tetina ce se ajusteaza in gurita celui mic, pe masura ce este supta. Atentie, nu este universal valabila, aceasta trebuie aleasa in functie de varsta.  

Suzetele pe care le regasiti in gama Bibs, disponibila in stocul nostru, sunt cele care intrunesc toate conditiile pentru ca cel mic sa se linisteasca si sa aiba o experienta placuta, dar si sigura.

Suzetele Bibs, companion pe termen lung  

Tetina este desigur unul din cele mai importante aspecte legate de o suzeta. La cele ortodontice veti observa ca este 100% din latex natural. Este moale si placut si la utilizare nu pune presiune pe gura, pe maxilar de asemenea.  

De asemenea, scutul acestor suzete are o forma practica, este un decupaj in forma de fluture, ce permite fluxului de aer sa patrunda, astfel incat suzeta sa nu se lipeasca efectiv de gura. In plus, previne aparitia iritatiilor la nivelul gurii.

Ortodontica si sigura - cum o intretineti  

Veti descoperi in gama noastra suzetele ortodontice de la Bibs, in doua variante de marimi, cele pentru 0-6 luni si cele pentru 6 luni +. Respectati aceleasi instructiuni ca si in cazul altor suzete cand vine vorba de intretinerea lor pe termen lung. Sterilizati corect si constant, schimbati suzeta la interval de 4 sau 6 saptamani sau chiar mai repede, daca deja sunt vizibile urme de muscatura, orice defect sau deformare a tetinei. 

Din grija pentru cel mic, ne dorim sa facem alegeri sigure pentru cel mic. Este evidenta grija voastra, daca suzeta poate sau nu afecta. Una ortodontica face ca riscul de aparitie a dintilor ingramaditi, cerul gurii ingust sa fie redus. Adica cel putin nu din cauza suptului de suzeta sa apara astfel de situatii.

Iar pentru un plus de siguranta, sa evitati ca suzeta sa fie atinsa de tot felul de suprafete, recomandam sa utilizati si o protectie de suzeta si/sau un lant pentru aceasta.