Pe masura ce parintii se acomodeaza cu bebelusul pare ca totul merge lin, apar alte si alte perioade si un nou val de emotii. Practic cand credeau ca au cam inteles cum sta treaba cu bebelusul, vine un alt val de emotii. Iar la capitolul eruptie dentara exista cateva mituri, cateva adevaruri si un milion de pareri impartite.
Intre mit si realitate - cat de mult ajuta suzeta in perioada eruptiei dentare?
Suzeta este acel accesoriu mult iubit. Pentru unii este singura alinare, iar noptile acelea lungi sunt parca mai placute, orele nu mai sunt chinuitoare. Unii bebelusi resimt durerea specifica eruptiei dentare si se manifesta destul de … zgomotos.
Suzeta in perioada eruptiei dentare poate fi un bun calmant, insa doar de moment. Necesita niste explicatii suplimentare acest subiect. Asta pentru ca unii bebelusi vor avea tendinta de a musca, de a mesteca suzeta. La propriu. Nu este exclus sa il observati ca are stare de agitatie si de nervi, cand o ia in gura, cand o arunca sau incearca sa o rupa. Sunt manifestari trecatoare, dar pentru acest moment va intereseaza ca tetina folosita sa nu se rupa.
Ce se poate intampla? Deformarea tetinei este fireasca, dat fiind ca este realizata din silicon sau latex. In plus, cand bebelusul are senzatia de mancarime si mesteca tetina ar putea nu doar sa o deformeze, ci chiar sa o rupa. Atentie, analizati suzeta inainte de orice utilizare!
Ce suzeta este utila in perioada eruptiei dentare
Schimbati suzeta cand tetina este deformata, daca au trecut mai mult de 4 saptamani de utilizare, daca este deformata de asemenea. Regasiti pentru fiecare produs in parte si un ghid al alegerii.
In perioada eruptiei dentare suzeta preferata nu este una anume sau alta fata de cele cu care s-a si obisnuit. Daca pana acum nu ati avut una favorita, puteti incerca seturile try it, 4 modele diferite. In plus, va recomandam:
- Sa nu lasati bebelusul sa se joace cu periuta de dinti. Aceasta are ca indicatie doar spalarea dintilor. Ulterior va asocia obiectul cu altceva decat igiena orala.
- Sa ii oferiti jucariile de dentitie. Din fericire, acum exista o diversitate de astfel de obiecte, ce il pot ajuta pe cel mic sa isi linisteasca starile, dar si sa calmeze inflamatia gingivala. Simte nevoia sa rontaie, sa muste, iar astfel de jucarii sunt destinate sa fie folosite astfel.
- Aplicati comprese cu apa rece sau cautati indicatiile producatorilor cu privire la posibilitatea de a raci in prealabil o jucarie de dentitie. Nu toate pot fi sau ar trebui sa treaca prin acest proces, depinde si din ce materiale sunt realizate.
- Limitati folosirea diverselor suplimente, medicamente si mai ales cereti sfatul medicului cu privire la administrarea concomitenta a acestora.
In incheiere
Eruptia dentara nu trebuie sa insemne neaparat acea perioada cand nu mai oferiti bebelusului suzeta. Atentie insa, acum ar putea fi mai des schimbata, daca cel mic ii va strica tetina cu muscaturile sale. Iar cand aveti nevoie de noi suzete si/sau jucarii de dentitie, suntem aici!