Se spune ca primele experiente nu se uita niciodata, ca si cand acestea ar defini intreaga noastra existenta. E drept, cand suntem la primele incercari de a-l face pe cel mic sa accepte mancarea, prima sa baie sau primul sau drum cu masina avem emotii la fel de mari ca si in ziua in care a aparut pe lume.

Pentru ca este sezonul perfect pentru calatorii, ne-am gandit la un succint si practic ghid pentru cei care urmeaza sa plece la drum cu bebelusul. Asadar iata un top al sfaturilor pentru orice mama ingrijorata.

Siguranta este pe primul loc! 

Nu uitam de masurile de siguranta necesare pentru cel mic. Un scaun auto potrivit varstei lui este neaparat necesar. Atunci cand il alegeti tineti cont de si de modul sau de prindere, de montarea din masina. Mai mult decat atat, cosuletul auto ar fi bine sa aiba in dotare si o husa pentru cos auto, detasabila.

Ca tot vorbim despre preventie, ideea este de a opta pentru o husa ce se schimba usor, la nevoie poate fi curatata la fel de usor. Unii bebelusi regurgiteaza des, chiar si in lipsa unei probleme legate de plimbarea efectiva cu masina.

Cosuletul auto este scaun auto pana la limita de varsta

Un cosulet auto achizitionat separat sau ca parte din carucior poate juca si rol de scaun auto pana la o anumita categorie de varsta sau limita de greutate. Mai ales daca cel mic este mai obisnuit cu acesta, poate fi folosit in siguranta daca are inchiderea corecta, in mai multe puncte.

Evitati tinutul in brate

Nu pentru ca este o forma de alint sau pentru ca ar fi obositor pentru bratele mamei, ci pentru ca cel mic trebuie sa fie in siguranta. Centurile de siguranta salveaza vieti!

Respectati rutina celui mic

Este foarte important ca cel mic sa isi continue rutina, indiferent unde se afla. Are acelasi nevoi si cu atat mai frustrant este sa ii fie schimbata ora de masa spre exemplu. Daca exista deja o rutina pe care o aveti in ceea ce priveste plimbarile cu masina stiti deja, ar fi ideal ca ora de plecare sa fie cea la care copilul ar urma sa aiba parte de somn.

Daca vorbim de toddler nu de sugar, regulile sunt mai multe 

Si mai variate si poate mai greu de respectat. Copiii au tendinta de a considera masina locul lor de joaca. Le place ideea de a se uita pe geam insa nu prea mult, le este foame sau sete si intreaba din minut in minut daca au ajuns la destinatie. Suna cunoscut?

Important de avut in vedere este ca orice copil poate fi imprevizibil. De asemenea, sunt de evitat gustarile grase, bauturile acidulate, iar tinutele de schimb sunt absolut necesare. Nu uitam de jucaria favorita sau de suzeta Bibs sau Frigg, dupa caz si preferinte.

Cu cat mai mare este stresul parintilor ca vor avea de parcurs o anumita distanta cu un bebelus in masina, cu atat mai greu si mai lung pare drumul. Ironic, nu-i asa?