Sunteti in perioada emotionanta in care cel mic va trebui sa doarma singur in propria camera? Nu stiti cum va reactiona si daca va accepta? Nu stiti daca procedati cum trebuie?

Astfel de intrebari sunt absolut normale. Parintii au emotii atunci cand vine vorba despre proprii copii. Isi doresc sa le ofere tot ce este mai bun, pentru ca ei sa fie cat mai fericiti.

Ca cel mic sa aiba propria camera este absolut normal. Nu poate dormi cu parintii pana la adolescenta. Este necesar ca in viata sa sa fie responsabil, iar acest lucru se invata inca de la varste fragede.

Poate ca tranzitia in propria camera nu este usoara nici pentru copii nici pentru parinti, de aceea acest lucru trebuie sa aiba loc treptat si este nevoie de multa rabdare. Iata cateva lucruri ce va vor ajuta sa puteti face acest pas mult mai usor.

Pregatiti camera impreuna cu cel mic. Lasati-l sa se implice

Atunci cand va pregatiti sa decorati camera celui mic o puteti face impreuna. Il puteti lasa pe el sa aleaga anumite decoratiuni specifice, desigur cu acordul vostru. Daca micutul se simte implicat in acest lucru, va prinde mai multa incredere si va accepta mult mai usor ideea de a avea propria camera.

Optati pentru obiecte de decor specifice varstei lui pentru ca spatiul in care isi va petrece timpul sa fie unul de poveste. Intrebati-l care este personajul lui preferat si puteti alege anumite decoruri cu imprimeuri cu respectivul personaj.

Este important sa ii creati un mediu cat mai frumos, dar si cat mai confortabil. Este locul unde isi va face temele, unde se va juca si unde va dormi. Toate detaliile sunt importante.

Lumina din camera - cat de importanta este

Este cunoscut ca cei mici au anumite frici. Frica de monstri, de bau bau sau de personajul rau dintr-o poveste. Poate fi unul din motivele pentru care va refuza sa doarma singur. Nu il fortati ci mai bine vorbiti cu el despre asta. El trebuie sa stie ca monstri nu exista. Nu este nimic gresit daca in primele seri veti dormi cu el in propria camera.

In plus, daca optati pentru o ​​Lampa de perete cu led din metal Konges Slojd - Rose lucrurile se vor simplifica. Se va simti vegheat pe tot timpul noptii si va putea dormi linistit. Chiar si printre cei mari exista persoane care dorm cu o lumina de veghe simtindu-se in siguranta.

Optati pentru o lenjerie de pat de calitate

Pentru ca cel mic sa aiba un somn cat mai confortabil acordati o deosebita atentie lenjeriei de pat. Preferati sa fie din bumbac pentru ca este un material de calitate. Fiind hipoalergenic, cel mic nu va avea probleme cu alergiile de piele. In plus, este un material care se adapteaza temperaturilor, lasa pielea sa respire, fapt pentru care cel mic va primi confortul de care are nevoie.

Creati o poveste din camera micutului pentru el sa accepte mult mai usor aceasta tranzitie. Noi va ajutam cu diferite produse pe care le puteti alege.