Venirea pe lume a unui bebelus este un motiv de bucurie. Acest eveniment va produce cateva schimbari majore atat cand vine vorba de stilul de viata cat si cand vine vorba despre locuinta dumneavoastra. Daca sunteti in asteptarea unui nou membru al familiei, inseamna ca deja va ganditi la cum o sa arate camera celui mic.

 

Acest articol este menit sa va prezinte cateva idei despre cum ati putea decora camera. Veti descoperi ca puteti simplifica lucrurile in timp ce beneficiati de tot confortul necesar.

 

Articolele de mobilier necesare in primul an de viata

 

Atunci cand incepeti sa pregatiti camera celui mic, observati probabil ca sunteti impacientati. Asta se li se intampla mai ales celor care devin parinti pentru prima data. La prima vedere, pare ca sunt necesare zeci de lucruri. Nu este deloc asa.

 

Exista cateva lucruri care nu trebuie sa lipseasca din aceasta incapere. Un patut, o masa de schimbat, un scaun confortabil pe care puteti alapta si un dulap in care sa puneti hainele. La ora actuala exista pe piata articole de mobilier functionale care pot sa va simplifice viata. Alegeti ca masa de schimbat sa aiba si cateva rafturi pe care puteti pune cele necesare. Fiti atenti ca dulapurile sa aiba atat usi cat si sertare. O compartimentare eficienta este de mare ajutor. Nu veti dori sa pierdeti timpul facand curat, ci veti vrea sa petreceti cat mai mult timp cu bebelusul.

 

Decorul - un element important

 

Stilul minimalist nu ar trebui sa fie doar un trend. A trai inconjurat de cat mai putine lucruri este chiar benefic. Daca nu vreti ca incaperea sa aiba doar articole de mobilier, optati pentru decoratiuni cat mai simple. Nu trebuie sa va lipseasca un tablou cu o animatie draguta, un covor decorativ si o lampa cu lumina fada. 

La toate acestea mai puteti adauga cateva jucarii din gama noastra special destinata. Ganditi-va si la un accesoriu pentru patut pe care cel mic sa il urmareasca atunci cand este in acesta. Totusi, nu va grabiti sa achizitionati prea multe jucarii. Veti primi oricum in dar de la cei dragi si veti constata ca pe multe dintre acestea nici macar nu le va folosi copilul. In plus, ele vor aglomera mult prea mult spatiul si va parea ca este mereu dezordine.

Simplitatea este cheia

O camera incarcata poate fi coplesitoare in adevaratul sens al cuvantului. Cand ne gandim la camera copilului ne dorim ca acesta sa fie o oaza relaxare. Aici cel mic se va odihni in timp ce noi ne vom petrece ore in sir admirandu-l. Aglomeratia poate provoca neliniste. Aici vrem mai degraba sa ne simtim relaxati, atat noi cat si bebelusul.

Renuntati la lucrurile inutile si mergeti pe simplitate. Albul si bejul sunt mereu o alegere potrivita. Culorile neutre sunt un must. Veti descoperi ca articolele de mobilier si decor in astfel de nuante sunt chiar practice. Daca va doriti mai multi copii, le puteti folosi cu usurinta si peste cativa ani.

Tineti cont de toate aceste sfaturi pentru a face din camera bebelusului un loc cat mai relaxant. Alegeti sa mergeti pe simplitate achizitionand articole functionale, in nuante cat mai neutre. In acest mod va veti putea bucura de clipe memorabile alaturi de bebelus, in loc sa adunati de zor hainute si jucarii.