Copiii dau culoare lumii din jur. Prin ei ne amintim sa ne bucuram de lucrurile mici, sa zambim fara un motiv anume, sa radem, sa ne conectam cu natura si sa apreciem fiecare moment al zilei. 

Copiii nu isi schimba starea in functie de vremea de afara, ei iau lucrurile asa cum vin. De cate ori ati vazut un copil trist din cauza ca afara ploua sau ninge? Pentru el nu exista limite si nici pericole, vede viata ca pe un curcubeu, adica plina de culoare. 


Ce activitate interioara poti alege pentru cel mic?

Din motive de sanatate, celui mic ii este recomandat sa petreaca timp, pentru o perioada, in interiorul casei? Sau ati iesit cu prietenii la iarba verde si nu are cu cine sa se joace? Indiferent de motive, poti apela la carti cu activitati si stickere reutilizabile. Este adevarat ca sunt si carti de colorat care sa-ti anime copilasul si sa-l tina ocupat, insa de ele se poate bucura si la gradinita.


Avantajele utilizarii cartilor cu activitati si stickere reutilizabile

Intotdeauna o sa va doriti ce este mai bun pentru copilul vostru. In momentul in care achizitionati ceva, interesati fiind de dezvoltarea lui, pe langa multe altele, prima intrebare care apare, este: Cu ce o sa-l ajute asta?

In primul rand, cartile de acest fel o sa-l ajute sa-si dezvolte imaginatia si creativitatea. O sa trebuiasca sa coreleze stickerele respective, cu imaginile. Sa coreleze obiectele/animalele cu anumite medii si sa poata sa creeze propria lui lume. Decorarea universurilor prezentate in aceste carti, ii incurajeaza sa-ti dezvolte imaginatia. 

In acelasi timp, sunt foarte educative. Prin intermediul lor, pot invata denumirea obiectelor din jurul lor, pe care inca nu au ajuns sa le cunoasca; isi vor putea consolida cunostintele in materie de animale, mediile in care acestea traiesc, cu ce se hranesc.

Foarte important, de la o varsta frageda, ei trebuie sa progreseze din punct de vedere motric. Manevrarea stickerelor, dezlipirea si lipirea lor, ii ajuta sa-si dezvolte abilitatea de a coordona fin obiectele din jur. Se vor obisnui sa-si gestioneze viteza miscarilor, precizia, sa aiba grija unde si cum lipesc stickerele respective, acest lucru necesitand si atentie la detalii. 

Indentificarea elementelor si amplasarea lor la locul potrivit o sa-i ajute sa se concentreze, prin activitatile de acest fel invata sa duca sarcinile la bun sfarsit. 

Cartile de acest fel ii incurajeaza sa fie autonomi, sa decida pe cont propriu cum sa arate universul lor creativ. In acest fel, pot intelege putin si din ce inseamna responsabilitatea. Validarea a ceea ce fac este necesara pentru ei. Dupa ce termina activitatea, cu siguranta, o sa vina sa va intrebe cum vi se pare.


Copiii au nevoie de indrumarea parintilor. Pana sa fie ei capabili de a lua propriile decizii, parintii au responsabilitatea de a se asigura ca cel mic are acces la cele mai utile si educative informatii, ca se dezvolta in parametri normali si ca se bucura de copilarie prin joc.