Asa cum exista mituri despre suzete, jucarii de dentitie sau alte accesorii, chiar si in randul turbanelor si banderolelor pentru bebelusi am intalnit de-a lungul timpului cateva mituri pe care unele persoane au tendinta sa le creada.

Turbanele si banderolele sunt niste accesorii atat pentru cei mici cat si pentru adulti, insa in randul micutilor, parintii le evita din anumite motive pe care le vom discuta in randurile urmatoare. Avand in vedere ca detinem un magazin cu articole pentru copii, de cand suntem pe piata am tot citit si auzit tot felul de povesti despre anumite produse si de ce parintii refuza sa le ofere copiilor. Am adunat cateva si le impartasim si cu voi. Vorbim in special de turbane si banderole, despre care noi credem ca sunt niste produse minunate. Sa vedem despre ce este vorba.

“Banderolele si turbanele deformeaza capul bebelusilor”

Acest lucru l-am tot auzit de cateva ori cum ca banderolele si turbanele deformeaza capul bebelusilor si nu ar trebui purtate. Explicatia vine din faptul ca cei mici inca nu sunt suficient de dezvoltati, pielea capului fiind destul de sensibila, iar probabilitatea ca forma capului sa se modifice este destul de mare. FALS. Astfel de accesorii nu fac nici un rau bebelusului, mai ales daca sunt alese cele potrivite. Banderolele si turbanele sunt pe marimi la fel ca si alte articole pentru copii. Acestea trebuie alese in functie de varsta lor. Exista intr-adevar posibilitatea de a le oferi disconfort sau de a-i strange insa doar in contextul in care nu sunt pe marimea potrivita.

Conteaza de asemenea si din ce materiale sunt realizate aceste accesorii. Este important ca acestea sa fie elastice pentru a se fixa cat mai bine pe cap.

“Banderolele sau bentitele sunt uneori cauza urechilor clapauge”

Unele voci spun ca bebelusii vor avea urechile clapauge daca vor purta des banderole sau bentite. Asta pentru ca intr-adevar nu toate sunt purtate peste urechi. FALS. Cauzele urechilor clapauge sau in termeni medicali urechi decolate pot fi si ereditare, insa nicidecum o banderola sau o bentita nu poate deforma urechile. Unii parinti au apelat chiar la aracet, banda izoliera sau alti adezivi pentru ca urechile celor mici sa nu fie clapauge. In acest context indicat este sa se apeleze la un medic de specialitate.

Banderolele si bentitele nu sunt cauzele urechilor clapauge indiferent de cum sunt purtate. Important este ca atunci cand le alegeti, ca si in cazul turbanelor acestea sa fie realizate din materiale calitative.

“Turbanele tin de cald si iarna, iar copilul nu raceste”

In alte cazuri caciulitele au fost inlocuite cu turbanele, mai ales pe timp de iarna. Aceste accesorii sunt indicate mai cu seama in perioadele mai calde sau atunci cand afara este vant. Acestea protejeaza capul copilului insa nu sunt realizate din materiale atat de groase incat sa tina de cald, iar copilul sa nu raceasca.

Asadar, banderolele si turbanele sunt niste accesorii foarte chic si pot fi purtate fara probleme de catre cei mici atat timp cat sunt alese corespunzator.