Iata ca a venit si momentul plin de emotii dar totodata plin de noi experiente - diversificarea! Aceasta perioada este foarte importanta in viata prichindeilor, pentru care mamica se pregateste temeinic. Schema de diversificare, ce alimente sunt interzise, ce spune medicul pediatrul, tipurile de diversificare, toate aceste lucruri trebuie ca mamica sa le stie. Desi pare o perioada dificila, instinctul de mama cat si protectia si iubirea fata de cel mic este mult mai puternica. Si pentru ca ne dorim ca bebelusul sa creasca sanatos si fericit, toate aceste perioade aparent grele si pline de noi provocari vor crea amintiri de neuitat, imortalizate in zeci de fotografii.

Poate ca devin obositoare momentele in care cel mic are mancarea intinsa pe toata fata, insa ne trece imediat atunci cand il vedem ca rade copios si incearca din rasputeri sa duca tacamul la gurita. Desigur ca pentru inceput nu ii reuseste pentru ca inca nu are dezvoltata abilitatea motrica, insa timpul trece repede, iar cel mic este pe cale sa invete.

Schema cu alimentele necesare in aceasta perioada nu este suficienta. Avem nevoie si de niste produse indispensabile. Daca pana la varsta de 6 luni cel mic se hraneste doar cu laptele matern, la sanul mamei, iata ca de acum introducem si seturi specifice diversificarii ce contin boluri si tacamuri. Acestea nu doar ca fac munca mai usoara, dar si bebe va manca cu placere.

 

Beneficiile seturilor de diversificare si cum le alegi

Rolul acestor seturi de diversificare este de a proteja pe cel mic de anumite probleme de sanatate sau chiar de anumite incidente. Nu folositi aceleasi tacamuri si farfurii pe care le aveti ca si adulti pentru diversificarea copiilor. In primul rand acestea pot imprumuta mirosul si gustul mancarii, motiv pentru care cel mic poate refuza mancarea. In plus, anumite alimente sunt interzise in diversificare, deci daca nu stiti la ce este alergic, ar fi bine sa evitati aceleasi farfurii si tacamuri. Mai mult decat atat, bebelusul se poate lovi in timp ce mananca, acestea fiind din materiale dure.

Bebelusii sunt sensibili si fragili, tocmai de aceea au nevoie de boluri si tacamuri separate, speciale.

Alegeti cu incredere pe cele realizate din silicon alimentar, ce nu contin substante toxice care pot crea probleme de sanatate. Orientati-va intotdeauna dupa calitate atunci cand vine vorba despre sanatatea micutului.

In cadrul paginii noastre veti gasi o gama larga de produse pentru diversificare, asa cum sunt cele de la Mushie, alese cu grija si realizate din materiale sigure. In plus, au si un design pe care cei mici il vor adora. Multitudine de culori ca de curcubeu, modele jucause, designuri minunate, toate pentru ca cel mic sa se bucure in voie de fiecare masa.

Puteti alege de asemenea farfuriile cu ventuza pentru ca mancarea celui mic sa nu mai ajunga pe podea.

Si pentru ca pachetul de diversificare sa fie complet, puteti alege setul care are inclusa baveta de silicon tip marsupiu. Va fi un real ajutor in timpul meselor, iar perioada de diversificare va fi una plina de momente haioase, frumoase si amintiri placute.