Suzetele Bibs si Friggs nu sunt degeaba indragite de cei mici, dar si de parintii lor. Fiind confectionate din materiale non toxice, precum latexul natural sau siliconul alimentar, sunt in topul accesoriilor alese de parinti. Pe langa acest aspect, suzetele de la noi au si reputatia de a fi imediat acceptate de catre bebelusi. De ce? Fiindca tetina imita sanul mamei, iar bebelusul se calmeaza mult mai rapid.
Totusi, fiind confectionate din materiale ce nu dauneaza sanatatii, moi si delicate cu gingiile bebelusului, acestea se deformeaza mai rapid si trebuie schimbate la un interval de 4-6 saptamani (vezi aici).
De asemenea, sterilizarea lor este importanta, inca de la prima utilizare. Sa aflam mai multe despre cum si cand trebuie suzeta sterilizata.
Cat de des trebuie sterilizata suzeta?
O suzeta igienizata corespunzator se face prin sterilizare frecventa a acesteia, iar inainte de aceasta procedura suzeta va fi curatata cu apa si sapun, de impuritati.
Poti utiliza o perie specifica pentru a indeparta murdaria acumulata in anumite locuri. Acest aspect este extrem de important, intrucat bebelusii nu au propria imunitate dezvoltata in primele luni ale vietii. Ei isi iau anticorpii necesari din laptele mamei pentru o perioada.
In perioada de nou-nascut, pana la 3 luni, suzeta trebuie sterilizata cel putin o data pe zi si de fiecare data dupa ce este scapata pe jos. Astfel, vei proteja bebelusul de posibile infectii ce pot duce la situatii destul de grave.
Deja de la 3 luni in sus corpul micutului este mai capabil sa lupte cu bacteriile. Asadar, suzeta se va steriliza cel putin o data pe zi, iar cand este scapata pe jos clatirea cu apa rece este suficienta.
Cum se sterilizeaza suzeta
Desigur, exista diverse metode de a steriliza suzeta:
- metoda traditionala de sterilizat suzete: Aceasta metoda este usoara si simpla. Se introduce suzeta in apa clocotita intr-un bol. Se lasa acolo timp de 5 minute. Dupa cele 5 minute suzeta va fi scoasa si asezata pe un servetel curat ca sa se usuce. Foloseste servetelul pentru a stoarce excesul de apa acumulat in tetina. In cazul bebelusilor de peste 3 luni poti steriliza suzeta mai simplu si rapid de atat. O asezi intr-o sita si torni apa clocotita peste ea. Astfel, nici apa nu se va infiltra in tetina.
- folosind aparatul special, un sterilizator: Aceasta metoda este mai rapida decat metoda traditionala, 99,9% dintre bacterii fiind eliminate in cateva minute, daca se alege un sterilizator de calitate.
Pana cand este necesara sterilizarea
Este vital ca sterilizarea obiectelor si a veselei sa se faca pana la varsta de 6 luni a bebelusului si se poate continua pana la varsta de 1 an. Totusi, parintii renunta in mod natural la acest procedeu, odata ce incepe diversificarea si tentativele bebelusului de a se deplasa singur. Este important ca intreruperea sterilizarii sa se faca treptat, pentru ca sistemul imunitar al bebelusului sa nu fie supus unui soc.
Descopera pe pagina noastra minunatele suzete Bibs si Frigg indragite de toata lumea.