Aceasta este o intrebare importanta la care multi parinti cauta un raspuns. Este adevarat ca laptele matern sau formula sunt surse importante de nutrienti pentru bebelusi, dar este important sa se determine momentul potrivit pentru a introduce alte lichide in alimentatia lor. In acest articol vom discuta despre varsta ideala la care bebelusul trebuie sa se opreasca din baut lapte si sa consume alte lichide, precum apa sau suc natural.

Aceasta tranzitie este importanta, asadar cum ii facem pe cei mici sa bea apa des? Poate prin prisma unei sticle din silicon pentru copii? Poate cu ajutorul unei cani pe care cel mic o poate cuprinde cu ambele maini? Aflam in cele ce urmeaza si vedem si ce spune medicul pediatru despre aceasta trecere.

Sfatul medicului

Potrivit pediatrilor, cea mai buna perioada pentru a introduce apa in dieta bebelusului este intre 6 si 12 luni. Pana la aceasta varsta, bebelusii sunt alimentati cu lapte matern sau formula, care le ofera toti nutrientii necesari pentru o dezvoltare sanatoasa. Apa poate fi introdusa in alimentatia lor inca de la varsta de 6 luni, dar trebuie sa fie oferita cu moderatie. Bebelusii nu au nevoie de multa apa inca de la inceput, deoarece laptele matern sau formula le ofera tot lichidul de care au nevoie.

Pe masura ce bebelusul creste, se recomanda introducerea sucurilor naturale in dieta lor, dar doar dupa varsta de 6 luni. Este important sa se ofere sucuri naturale diluate cu apa pentru a evita consumul excesiv de zahar. De asemenea, sucurile trebuie sa fie oferite doar in cantitati mici, deoarece contin multe calorii si putini nutrienti esentiali.

Odata ce bebelusul a implinit varsta de 1 an, poate incepe sa consume si alte lichide. Cu toate acestea, consumul de lapte nu trebuie stopat deodata. Ar fi indicat ca acesta sa faca parte in continuare din alimentantia lui pentru ca este plin de vitamine si contribuie la cresterea lui.

Recipient colorat pentru copilul nazdravan

In cazul in care sunteti in cautarea unei modalitati distractive si eficiente pentru a-i ajuta pe cei mici sa bea apa, magazinul Little Prints poate fi o optiune excelenta. Acest magazin ofera sticle speciale realizate din silicon alimentar, care au fost concepute pentru a-i impulsiona pe cei mici sa bea apa cat mai des.

Aceste sticle din silicon alimentar sunt disponibile intr-o varietate de culori si modele distractive, astfel incat cei mici vor fi incantati sa le foloseasca. Materialele sunt non-toxice, astfel incat parintii se pot bucura de faptul ca aceste sticle sunt perfecte pentru a fi folosite de catre bebelusi si copii mici.

Sticlele din silicon alimentar din gama noastra sunt concepute special pentru a fi usor de utilizat de catre bebelusi si copii mici. Acestea au un design ergonomic si o capacitate potrivita pentru manutele lor mici, astfel incat cei mici vor fi capabili sa le tina singuri si sa le foloseasca fara ajutorul adultilor. De asemenea, aceste sticle sunt usor de curatat si de intretinut, ceea ce le face ideale pentru parintii ocupati.