Renuntarea la suzeta este un moment important in viata unui copil, dar si a parintilor. In general, este indicat ca bebelusii sa renunte la suzeta in jurul varstei de 2-3 ani, insa fiecare copil este diferit si acesta este doar un ghid orientativ. Un moment potrivit pentru a incepe trecerea poate fi atunci cand copilul incepe sa manifeste interes pentru a comunica si a socializa cu ceilalti copii sau cand parintii observa ca suzeta devine mai degraba un obiect de confort decat o necesitate.

Sfaturi utile despre cum sa faceti asta efectiv 

Iata cateva sfaturi utile pentru a facilita aceasta tranzitie:  

  • Discutati cu copilul despre motivele pentru care este timpul sa renunte la suzeta si implicati-l in acest proces.
  • Stabiliti un plan si o data limita pana la care copilul va renunta la suzeta.
  • Inlocuiti suzeta cu un alt obiect de confort, precum o jucarie sau o paturica.
  • Limitati treptat timpul in care copilul are acces la suzeta, mai intai in timpul zilei, apoi si in timpul noptii.
  • Eliberati casa de suzete si evitati sa le oferiti copilului in situatii de stres.
  • Recompensati copilul pentru progresele facute si incurajati-l pe parcursul acestui proces.
  • Fiti rabdatori si intelegatori, deoarece renuntarea la suzeta poate fi dificila pentru unii copii.

Avantajele suzetelor de la Bibs

Suzetele Bibs, disponibile la littleprints.ro, au fost create special pentru a oferi confort si siguranta bebelusilor. Acestea sunt fabricate din materiale de calitate, precum siliconul sau latexul natural, care nu numai ca sunt prietenoase cu pielea sensibila a copiilor, dar asigura si o buna igiena. Forma lor ergonomica se potriveste perfect cu fata bebelusului, prevenind iritatii si facilitand o buna respiratie.

In plus, suzetele Bibs sunt disponibile intr-o gama variata de culori si modele, astfel incat sa se potriveasca cu stilul fiecarui copil si sa completeze perfect tinuta acestuia. Achizitionand suzetele Bibs parintii se pot asigura ca ofera copilului lor un produs de calitate care ii va sprijini in procesul de renuntare la suzeta.

Orice invat, are si dezvat

Este o vorba din popor care spune ca orice invat are si dezvat. Suzetele Bibs au marele avantaj de a fi imediat acceptate. Asadar cel putin nu veti duce batalii de convingere sa o accepte. In mod firesc, este de asteptat ca suzeta sa fie un accesoriu trecator in viata celui mic. In sensul in care renunta la ea fara prea mari eforturi. Uneori este asociat cu starea de bine, cu somnul de la pranz, ii confera mai multa liniste celui mic. Asadar atunci cand este in plan renuntarea la suzeta, vor fi luate in considerare toti factorii, ce anume reprezinta punctul sensibil al celui mic si motivul pentru care o indrageste atat de mult.

Avand in vedere ca se aseamana foarte mult cu sanul mamei, pe care il imita foarte bine ca textura, atunci cand renuntati si la alaptat puteti renunta si la suzeta. Folosita ocazional, nu ar trebui sa fie  motiv de ingrijorare ca nu veti putea renunta la ea cand e cazul!