Intr-un mod standard sa spunem, cand ne pregatim de venirea pe lume a unui bebelus, luam in considerare ca loc pentru dormit un patut. Unii se gandesc la bed sharing, la co-sleeping. Ce alegem insa dintre un patut si un cosulet pentru bebe, celebrul babynest?  

Ambele variante par sa fie avantajoase, confortabile, un loc moale si placut pentru somnul dulce al bebelusului. Intre pro si contra, ce cantareste mai mult? Iata cateva aspecte care sa va lamureasca cu privire la alegerea pe care o veti face.  

Patutul versus cosuletul pentru bebelus  

Cosuletul pentru bebelus, cunoscut de asemenea dupa denumirea de babynest este ideal de folosit inca din primele zile ale celui mic. Una din variantele pe care le veti gasi in stocul nostru, babynest de la Konges, veti descoperi ca este realizat 100% din bumbac organic. Este sigur pentru sanatatea celui mic, chiar si pentru pielea sensibila a unui nou-nascut.  

De asemenea, include si un suport pentru jucarii astfel incat joaca rol si distractie pentru bebelus, in primele sale luni de viata. Este locul acela bine delimitat, in care va sta si se va simti confortabil. Un babynest poate fi folosit pana la un an, este unisex, varianta potrivita atat pentru fete, cat si pentru baieti.

Aspecte pro:  

  • Perfect pentru primul an de viata - are lungime de 83 de cm aproximativ, suficient pentru un bebelus de pana un an, fie fata, fie baiat.
  • Este perfect pentru acomodarea bebelusului, dat fiind ca acesta resimte diferenta in ceea ce priveste spatiul mic din burta mamei si cat de mult loc liber are in jurul sau in patut. In babynest are senzatia de ocrotire, de aceea si forma acestuia este de asa natura.
  • Poate fi folosit si in patut, in carucior - daca spatiul acestuia permite. Adica se comporta excelent si ca piesa individuala, independenta de pat, dar poate juca si rol secundar, ca accesoriu in patut. 

Patutul este si el printre favorite. Asta pentru ca un bebelus are nevoie de un loc al sau unde sa doarma, separat de parinti in sensul in care riscul de sufocare si de moarte subita este major in primele luni de viata. Patutul in schimb este mai robust si mai greu de mutat, mai ales daca alegeti varianta celui din lemn. Este in sine o piesa de mobilier pe care nu o schimbati prea des. Asadar devine o alegere cu greutate.  

Aspecte contra:

  • Dupa un an trebuie sa cumparati sau sa amenajati un alt pat pentru bebelus.
  • Poate fi neincapator pentru copiii care au un ritm de crestere peste normele standard.
  • Este simplu, fara printuri colorate. 

Si pana la urma tine de gusturile fiecaruia, de preferinte. Un babynest este adesea ales din ratiuni practice. Pentru ca: 

  • Salvati spatiu. Poate ca nu este una din cele mai mari probleme pe care le aveti, dar e bine de avut in vedere si acest avantaj.
  • Buget prietenos. Un babynest de calitate nu costa exagerat de mult. Vedeti preturile in pagina noastra, littleprints.ro.
  • Usor de luat cu voi oriunde. Mai cu seama pentru ca cel mic se va obisnui cu acel spatiu si schimbarile nu ii priesc, un babynest va permite sa aveti mereu cu voi locul sau preferat de dormit.
Deci, ce ramane de ales?!