Inca de la nastere, cel mic are nevoie de o paturica pentru a fi protejat si a dormi cat mai bine. Acest articol devine indispensabil pentru mamici oriunde ar merge. Este pusa in carucior, in patut si in oricare alt loc unde este asezat bebelusul.

Discutand mai pe indelete, sanatatea unui bebelus depinde in mare masura si de calitatea somnului. Si asta pentru ca in primii ani din viata, cel mic isi petrece cel mai mult timp in patut. Asta inseamna ca tot ceea ce il inveleste si ii atinge pielea delicata trebuie sa fie de calitate inalta.

Printre altele, paturica este una dintre cele mai importante elemente. Aceasta insa trebuie sa indeplineasca mai multe cerinte. Asadar, cum arata paturica ideala pentru cei mici, care sunt criteriile de selectie si ce recomandam noi, descoperiti in randurile care urmeaza.

Ce paturica este potrivita pentru bebelus?

Sa discutam putin despre materialul din care este realizata o paturica. Este unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie sa tineti cont. Noi recomandam cu incredere paturici din bumbac organic. Bumbacul organic nu este doar la moda, ci vine cu multe beneficii atat pentru noi, cat si pentru mediul inconjurator.

Spre exemplu, una dintre probleme in momentul de fata este aparitia foarte multor alergii, iar printre ele se regasesc si cele de la anumite fibre din articole vestimentare. De aici si nevoia de a purta haine create din bumbac organic. Acesta este o fibra naturala, ce nu este tratata chimic, inofensiva pentru sanatate. In plus, este un material foarte moale si fin care lasa pielea sa respire.

Pe de alta parte, bumbacul organic este mult mai rezistent si durabil in timp. Asta inseama ca indiferent de numarul de purtari si spalari, materialul nu se va largi si fibra nu se va rupe.

Asadar, materialul din care este realizata paturica este foarte important. Cu cat este mai calitativ cu atat bebelusul se va simti mai confortabil si va dormi mai bine.

De ce criterii mai tinem cont atunci cand alegem o paturica

Pe langa materialul de care trebuie sa tinem cont, paturica trebuie sa permita un flux bun de aer. Paturica tricotata din bumbac spre exemplu este ideala pentru sezonul mai rece. Este calduroasa si are si un design din inspiratie vintage. Gasiti aici o gama larga de culori si modele de unde puteti alege. De asemenea paturica trebuie sa fie usoara si sa aiba o dimensiune adecvata. 

Si designul are un rol important. In gama noastra de paturi puteti regasi atat paturicile tricotate ce sunt potrivite pentru sezonul mai rece, cat si museline pentru sezonul cald. Le regasiti in multe forme, culori si designuri care de care mai frumoase.

Cert este ca bumbacul este un material potrivit atat pentru sezonul cald, cat si pentru cel rece. Si asta pentru ca se adapteaza in functie de temperatura mediului, nu lasa pielea sa transpire si este unul dintre cele mai preferate materiale.

Micutul va fi rasfatat si va avea un somn calitativ in paturicile de la Little Prints!