Vine vine primavara! Asta inseamna ca in sfarsit poti iesi mai des cu bebelusul tau la plimbari in parcuri. Aceasta activitate este extrem de importanta pentru dezvoltarea sa psihica, dar si a sanatatii. Este momentul oportun ca mamica si bebelusul sa se bucure de aer curat, sa faca miscare, sa se bucure de natura ce revine la viata. Pentru el este ceva nou, va descoperi lumea inconjuratoare, va fi curios de toti oamenii ce trec, de noille sunete pe care le aude si mirosuri florale sau ale ierbii proaspat taiate. Dupa o iarna geroasa in care ati stat mai mult izolati, in special fiindca nou-nascutii au imunitatea slab dezvoltata, acum este momentul de a o fortifica.

Insa trebuie sa tineti cont de anumite reguli de siguranta si igiena inainte de a face aceasta tranzitie la mediul exterior. Mai jos descoperiti de ce trebuie sa tineti cont cand iesiti cu bebelusul la plimbare primavara.

Reguli de urmat cand iesiti la plimbare primavara

Trebuie sa te pregatesti in mod corespunzator inainte de plimbare, pentru a nu intampina situatii neasteptate sau accidente pe care sa nu le poti gestiona. Alege de la noi o geanta maternitate de la Konges Slojd care contine si salteluta pentru schimbat scutece. Are un buzunar mare cu fermoar, 2 buzunare normale si 1 suport pentru o sticla termica. In interiorul gentii poti pune:

  • Suzete - cel putin doua in caz de una este scapata, fiindca nu ai unde sa o sterilizezi;
  • Servetele umede - pentru o curatare rapida;
  • O paturica bebelusi pentru a inveli bebelusul in carucior si una de rezerva in caz ca se murdareste;
  • Un turban bebelusi sau o boneta bebelusi pentru a-i proteja capul de vantul rece;
  • Haine de schimb in caz de accidente;
  • Gel dezinfectant;
  • Medicamente (daca este cazul);
  • Un set de diversificare bebelusi ce contine un bol cu capac inteligent pentru gustari ce are deschidere in stea astfel incat bebelusul sa poata apuca gustarea, dar acesta sa nu se verse, o cana cu capac si manere ideala pentru un suc si o lingura.
  • Cateva jucarii preferate - vezi si la noi cateva optiuni dragute de jucarii bebelusi.
  • Un biberon cu apa, ceai sau lapte.

In afara de aceste lucruri de baza tineti cont ca pielea bebelusului, dar si a voastra trebuie protejata de radiatiile solare. Nu uitati sa aplicati o lotiune cu factor de protectie ridicat pe obrajori, maini si alte parti expuse ale bebelusului inainte de a pleca de acasa.

Expunerea la soare ajuta la fixarea vitaminei D in sistemul osos. Si imbraca-l bine, dar nu exagerat de gros incat sa transpire si sa se supraincalzeasca, fiindca astfel doar va raci si se va simti inconfortabil. Ca regula generala bebelusul se va imbraca cu un strat in plus de haine fata de un adult. Poti opta si pentru accesorizarea bebelusului cu o pereche de ochelari de soare sic.

Luati in considerare si o umbrela pentru copii moderna in caz ca incepe ploaia sau daca vreti sa-l feriti de soare in timp ce sta intins pe paturica si se bucura de natura. Va deveni si element decorativ pentru niste poze simpatice!