In prima luna, primul an si tot ce inseamna prima experienta totul este presarat cu emotii. Asadar, de ce nu ar fi similar si cand vine vorba de prima data cand cel mic incearca suzeta? Mamele ajung la concluzia ca acest accesoriu merita incercat, mai ales cand bebelusul are colici intensi si cu greu se linisteste, orice metoda ati aplica sau cand sta atasat la san chiar daca nu este vorba de nevoia sa de a se hrani.

Momentul exact la care bebelusul intalneste pentru prima data o suzeta nu este neaparat unul bine definit, in sensul in care poate fi oricand. Unele mame se lasa convinse de calitatea suzetelor Bibs si le aleg inca din prima luna de viata a bebelusului. Altele amana acest moment, insa daca o fac, in cele din urma cu siguranta momentul acesta este in primul an de viata a bebelusului. Adica pana la pragul sau de dezvoltare de a deveni copil.

Prima experienta - la ce sa ne asteptam?

Ai auzit probabil pe unii parinti cat se plang din cauza unei experiente mai putin placute. Spun ei, doar in filme vezi bebelusi fericiti care iau suzeta din prima. Inseamna ca nu au ales Bibs Try-it. Astfel de suzete sunt special create incat sa fie acceptate din prima. Nu mai este un secret faptul ca acestea sunt 100% fara PVC, fara  BPA sau alti compusi periculosi, adesea in plastice.

Au tetina iesita in afara, asta inseamna ca scutul este si el de asa natura incat sa nu atinge pielea din jurul gurii. Sunt evitate iritatiile totodata. Din punct de vedere al senzatiei pe care o are un bebelus atunci cand are in gura o suzeta de acest fel totul este la superlativ. Are senzatia ca este coplesit de iubirea mamei, asa cum se intampla cand sta atasat de sanul sau. Textura este placuta si flexibila.

La ce sa ne asteptam? Daca nu sunt alese suzetele premium precum cele de la Bibs si mai ales gama Try-it, care are 3 tipuri diferite de forma a tetinei, este de asteptat ca:

  • Bebelusul sa o refuze.
  • Sa isi doreasca sa o tina in gura, insa sa nu poata - frecvent se intampla sa o scuipe efectiv.
  • Daca vorbim de cei mai mari, dorinta a musca si mesteca ii face adesea sa se razbune efectiv pe tetina.
  • Sa planga chiar mai mult cand isi da seama ca nu este la sanul mamei si in loc i se ofera acest accesoriu.

Astfel de situatii sunt doar cateva dintre cele posibil sa se intample. Sunt dezamagiri care ii fac pe unii parinti sa renunte la ideea de a mai oferi celui mic o suzeta. Dar, se pare ca nu au incercat vestitele suzete Bibs, care, pe langa reputatia lor, au si rezultatul mult scontat. Anume bebelusii le accepta foarte usor si se impaca cu ele o vreme, cat sa depaseasca etapa plansului exagerat. Exista si optiunea celor cu inel fosforescent, numite glow in the dark, pentru a fi mai  usor si mai repede reperate in toiul noptii.