Copilaria, un taram magic al imaginatiei nelimitate si libertatii este, din pacate, trecatoare. Revizitam amintirile copilariei si ne purtam copilareste ori de cate ori simtim ca viata de adult ne copleseste. Este de datoria parintilor sa le asigure celor mici o copilarie fericita, deoarece aceasta ii va marca in viata de adult, determinand toate alegerile pe care le vor face.

 

O perioada, viata copilului se va invarti in jurul jucariilor si jocului, nestiind de existenta grijilor si responsabilitatilor. Sa fim sinceri, de cate ori nu ne-am dori sa fim din nou copii, sa nu mai simtim stresul apasator ce ne afecteaza sanatatea? Paradoxal, cand esti copil iti spui “Abia astept sa fiu mare!”, insa cand devii adult se transforma in ganduri precum “Ce-a fost in capul meu?!”, “Ce n-as da sa fiu iar copil!”. Putem trage concluzia ca a fi adult este doar o capcana.

 

Trebuie sa acordam mare atentie jucariilor alese pentru copii, sa nu contina piese periculoase, dar in acelasi timp sa ii ajute sa se dezvolte. Fetitele isi vor dori sa imite activitatile mamei, de aceea, din acest articol vei afla despre doua dintre seturile potrivite pentru joaca, de la Konges Slojd.

 

Trusa de machiaj din lemn - pentru fetitele ce vor sa fie aranjate

 

Studiindu-ti rutina de a te machia inainte de a pleca la munca sau in oras, cea mica isi va dori si ea sa fie stilata si aranjata ca mami! O trusa de machiaj din lemn este varianta perfecta pentru ca micuta sa isi dezvolte creativitatea, abilitatile motrice si sa isi foloseasca imaginatia.

 

Setul contine 7 piese: ruj, oglinda cu maner, oja, sticla de parfum, paleta cu farduri de ochi, pudra cu oglinda si o pensula cu par moale. Oglinda si puda au forma de scoica, un design ce va capta atentia celei mici. Toate acestea vin intr-o geanta din bumbac, iar fetita le poate lua cu ea oriunde vrea sa se joace. Piesele sunt fabricate din lemn 100% certificat FSC si indeplinesc toate standardele europene de siguranta. Setul peste potrivit pentru fetite cu varsta de peste 3 ani. Se va curata doar cu o carpa umeda, fara a utiliza produse chimice.

 

Set de joaca din ceramica, pentru ceai

 

Printre preferatele jocuri ale fetitelor este cel de a servi ceai imaginar impreuna cu jucariile de plus, asezate-n jurul unei masute. Am vazut astfel de scene si in numeroase filme americane. Cand suntem mici ne place sa fim gazde, dar cand suntem mari mai degraba ne dorim sa fim musafiri!

 

Fie ca se joaca impreuna cu animalute de plus, papusi sau cu cativa prieteni, acest set de joaca din ceramica pentru ceai este o achizitie inteleapta. Nu numai ca va contribui la dezvoltarea imaginatiei si dexteritatii, dar va invata si despre bune maniere, despre cum sa serveasca musafirii. Setul contine 7 piese: o cutie de ceai cu capac, un vas de zahar cu capac, 4 cani pentru ceai, un recipient de lapte si o lingura. Piesele sunt fabricate din 100% ceramica/portelan. Este recomandat pentru fetite cu varsta de peste 3 ani.