Pregatirea lunch box-ului este activitatea pe care efectuam in fiecare dimineata. Ne dorim ca micul nostru copil sa manance un pranz cat mai gustos si sanatos atunci cand se afla la scoala sau la gradinita. Hrana este o necesitate, mai ales pentru copiii care sunt in crestere.

Pregatirea lunch box-ului este mult mai rapida daca stii ce isi doreste copilul tau. Acest lucru se aplica mai ales copiilor care sunt la scoala si doresc sa consume anumite gustari. Pentru cei mici, este important sa le oferi alimente nutritive care sa le asigure o stare de bine pe tot parcursul zilei. Nu uita ca ai nevoie si de recipient pentru lunch box. Iata 3 idei de meniuri pentru lunch box!

Sandwich, fructe si legume, o varianta clasica!

O prima varianta ar putea sa fie si cea clasica. Multi dintre noi, cand eram mici, primeam de la parinti un sandwich preparat cu diverse salamuri, sunca. Acum este mult mai simplu sa ii pregatesti celui mic un sandwich. Este necesar sa fii pregatit cu felii de paine sau cu o chifla, pe care o vei umple ulterior cu mezelul preferat, frunze de salata, o felie de rosie, de cascaval sau un snitel. Acest lucru depinde doar de preferintele pe care le are copilul tau. Daca acesta este vegetarian, poti sa ii faci un sandwich cu legume si cascaval.

Pe langa acest sandwich, poti sa ii pui mici recipiente cu boabe de struguri, felii de mar si chiar bastonase din legume, care sunt tot mai indragite. Veti observa ca cel mic va consuma tot ce i-ai oferit. Combinatiile pe care le vei face vor fi cele potrivite pentru copilul tau.

Rulada, vitamine si proteine, un pachet perfect!

Lunch box-urile care contin acestea sunt tot mai preferate de copii. Poti sa ii faci copilului tau o rulada, dintr-o lipie de tortilla, cu sunca, crema de branza si chiar ardei. Acestia vor manca o astfel de rulada, pe care o vei taia in bucati, pentru ca aceasta sa fie consumata mai usor.

Pentru un plus de vitamine, poti sa adaugi bastonase de legume sau bucatele de rosii si castraveti, iar pentru ceva dulce, boabe de strugure sau bucatele de fructe pe care le ai in casa. Proteinele nu trebuie sa lipseasca din meniul copilului tau, iar poti sa ii prepari acestuia un ou fiert, care contine lecitina pentru o memorie cat mai buna.

O gustare plina de savoare, dulce si sarat intr-un lunch box!

Daca vrei sa ii oferi copilului tau un lunch box special, poti sa adaugi in acesta o canita, umpluta cu unt de arahide si banane. Aceasta va fi o gustare micutului tau o va savura din plin. Cu totii simtim nevoia de dulce uneori, iar cu ajutorul unei astfel de canite, acest lucru este posibil. Pe langa aceasta, poti sa ii mai adaugi copilului tau biscuti sarati, cu felii de cascaval si uscat, pentru a-i crea mini-sandwich-uri. Felii de fructe sunt de asemenea binevenite, poti sa adaugi felii de mar si de portocala, pentru ca pachetul copilului tau sa fie plin de culoare.

Sper ca aceste trei idei de lunch box te-au ajutat sa ii pregatesti copilului tau tot ceea ce el isi doreste sa manance. Nu uita sa ii adaugi pachetul in fiecare zi, acesta va fi extenuat dupa etapele de invatare si joaca de care are parte. Pe site-ul nostru littleprints.ro vei gasi si recipiente potrivite pentru pachetul copilului tau, nu uita nici de termosul cu apa!