Orice parinte de fetita adora sa completeze tinuta printesei cu cateva accesorii, in mod special cele de cap. Fie ca vorbim de banderole, de bentite, de clame sau de coronite, acestea fac parte din arsenalul de lucruri inca din primele luni de viata.

V-ati gandit pentru un moment cat de sigure sunt agrafele de par pentru bebelusi? Parcurgeti randurile ce urmeaza pentru a afla raspunsul!

Cand este timpul potrivit pentru accesorii?

In primele luni de viata un bebelus are prea putin par - cel putin in majoritatea cazurilor bebelusii nu au par prea mult, desi sunt si exceptii - pentru a opta pentru clame. Pur si simplu este inadecvat sa faceti aceasta alegere, dat fiind faptul ca nici nu aveti prea multe suvite de care sa fie prinse clamele.

Desigur, asta nu inseamna ca nu veti avea absolut deloc sansa de a accesoriza mica printesa. Puteti opta mai degraba pentru turbane sau bentite. Acestea nu tin cont de volumul parului, asadar pot fi utilizate chiar din prima zi de viata, indiferent de sezon si de densitatea parului.

Cand este timpul sa optam pentru agrafe si clame?

Agrafele si clamele pentru fetite sunt potrivite oricand incepand cu varsta de un an. Acum vorbim si de par mai mult, mai des, mai bogat, ceea ce va permite sa creati tot felul de coafuri. Puteti opta pentru cele de tip aligator, care mentin parul in zimtii zig-zag, precum si pentru clama standard. Atat timp cat par este suficient, nu aveti de ce sa va faceti griji cu privire la un eventual disconfort la purtare.

In gama noastra veti gasi clame diverse, de la cele de tip funda la cele cu forma de inima, din catifea, cele cu pom-pom din tul. In functie de tinuta aleasa veti opta si pentru accesoriile potrivite. Acestea vor completa tinuta cu un stil elegant, incantator.

Clamele pot fi un disconfort?

Desigur ca orice mama isi pune intrebari firesti legate de siguranta copilului si de disconfortul creat acestuia atunci cand poarta un anumit articol vestimentar sau un accesoriu anume. In cazul clamelor nu exista griji. Acestea sunt fixe, nu strang, nu deranjeaza, nu creeaza urme sau vreun disconfort. Practic spre deosebire de accesoriile de cap cu elastic care pot mentine parul strans si asta sa rezulte in stare de disconfort dupa cateva ore, in cazul clamelor atasarea pe par este realizata dintr-o simpla miscare.

Testati mai intai de toate si ce tolereaza fetita. Pentru prima sa experienta cu un accesoriu de cap ati putea observa ca nu suporta nimic pe cap sau in par. Are tendinta de a trage orice accesoriu. De aici si confuzia parintilor, unii cred ca este despre durere sau disconfort. Se va obisnui, desigur.

Stim, bebelusii cresc vazand cu ochii, iar ceea ce incearca orice parinte este sa creeze momente memorabile. Le fac atat de multe fotografii celor mici, in incercarea de a nu uita nici o secunda din viata acestora. Asadar vor prefera cu siguranta si sa creeze tinute complete, deosebite pentru micile cochete.