De la cateva luni incepe sa isi exerseze miscarile si prinde biberonul in mana. Cand ajunge la un an manuieste destul de bine tot ce doreste sa guste sau sa manance. Un bebelus in drumul sau spre a-si castiga independenta in miscari va adora ideea de a servi singur lichidele dorite dintr-o cana. Pentru asta, produsul ideal este o cana din silicon.

Din acest articol veti afla:

  • Cand este timpul potrivit pentru a utiliza cana pentru bebelus.
  • De ce cana din silicon?
  • Ce faceti daca va loviti de un refuz.

Cand este timpul potrivit pentru a utiliza cana pentru bebelus

Specialistii vorbesc despre o perioada optima in care sa oferiti celor mici cana cu manere undeva in jurul varstei de 7-9 luni. Avand in vedere ca inca isi exerseaza miscarile, a varsa lichidul din cana este o realitate de care orice parinte este constient. Daca ne referim la cana din silicon cu manere, dar fara capac, aceasta poate fi utila mai cu seama dupa un an.

Pentru primele sale tentative de a incerca si altceva decat biberonul - daca este hranit cu lapte formula - puteti incerca canile cu cioc. Acestea au forma potrivita si il ajuta pe bebelus sa inteleaga ca poate sa bea cu mare usurinta din cana, la fel cum facea si din biberon.

De ce cana din silicon?

Cana din silicon poate fi in prima faza o jucarie pentru bebelus, incet incet acesta deprinde miscarile potrivite pentru a utiliza cana in mod practic. Trebuie sa stiti ca in gama noastra canile din silicon sunt recomandate pentru ca:

  • Nu se sparge.
  • Este sigura pentru bebelus.
  • Dispune de manere, astfel ca va fi usor de folosit.
  • Antreneaza bebelusul sa faca trecerea de la biberon la cana clasica.
  • Nu contine compusi chimici de temut, cum sunt cei din componenta produselor din material plastic - bisfenol A, ftalati etc.

Ce faceti daca va loviti de un refuz

Din teama sau necunostere, pentru ca nu ii inspirati suficient de multa incredere ca va reusi - sunt multe motive pentru care bebelusii pot refuza ceva nou in viata lor. Daca se intampla asta la prima incercare de a oferi bebelusului cana din silicon, iata ce puteti face:

  • Oferiti jumatate din cantitatea de lichid pe care in mod obisnuit o consuma cu biberonul. Asta pentru ca a manui cana nu trebuie sa fie ceva greu, ci dimpotriva. Astfel il vei incuraja ca poate sa se descurce.
  • Dupa varsta de un an cand deja a incercat si alte tipuri de lichide, s-ar putea sa fie atras de ideea varietatii. Incercati cana din silicon atunci cand ii oferiti nu doar apa, ci si lapte, ceai, suc de fructe, dupa caz.
Demonstratia practica. Nimic nu se compara cu partea practica. Orice bebelus va imita ceea ce vede si va fi mai mult decat incantat sa fie si el in rand cu rutina celor mari. Asadar utilizati adesea cani, ar fi bine ca bebelusul sa va aiba in campul sau vizual atunci cand serviti masa si o bautura preferata.