Colicile nu sunt o boala in sine, ci un proces in care sistemul digestiv se acomodeaza cu noua hrana din perioada diversificarii. Odata ce colicii apar, bebelusul plange non stop, este agitat in permanenta si nu doarme. Acestea se manifesta prin aparitia crampelor la nivelul abdomenului. 

Colicile incep cu aproximatie in saptamana a sasea de viata, dureaza intre 3 sau 6 luni si de regula dispar de la sine.

Perioada de plans si agitatie apare in cea de-a doua parte a zilei si desi nu afecteaza sanatatea celui mic, este o perioada stresanta si dificila pentru parinti.

Cert este ca multi dintre bebelusi sufera de colici. Cu toate acestea, utilizarea unui anumit tip de biberon poate diminua disconfortul celui mic.

Cauzele aparitiei colicilor  

Cauzele aparitiei colicilor sunt variate, acestea provocand durerile specifice de la nivelul abdomenului. Iata cateva dintre cauze:

  • dezvoltarea incompleta a sistemului digestiv;
  • tranzit intestinal lent;
  • alimentatia ce contine anumiti alergeni;
  • tehnica de alaptare incorecta;
  • introducerea prematura a alimentelor solide in alimentatia copilului.

Acestea sunt doar cateva dintre cauzele care pot determina colicile abdominale. Pe langa acestea, o legatura importanta o are si biberonul care este folosit pentru hranirea bebelusului.

Pe langa o dezvoltare incompleta a sistemului digestiv, aerul din burtica bebeluslui poate provoca colici. Cum poate ajunge acesta in abdomen? Printr-o hranire incorecta cu biberonul sau din cauza ca ati ales un biberon nepotrivit.

Un aspect de mentionat este faptul ca daca parintii isi hranesc bebelusii cu biberonul pot avea colici putin mai devreme decat cei care sunt alaptati. Explicatia este simpla: Atunci cand cel mic suge din tetina, se poate strecura aer in exces, ori acest lucru provoaca ulterior acest disconfort.

Parintii trebuie sa fie atenti la alegerea biberonului

Desigur, ca nici parinti nu pot schimba modul in care cel mic bea din biberon, insa ii pot schimba biberonul, optand pentru unul anticolici.

Ceea ce noi va recomandam este Kit Biberon pentru Sticla Bibs - Woodchuck (Size 1 - flux scazut)

Mamelonul este rotund, realizat din latex de cauciuc natural si are o curgere lenta. Acest kit pentru biberon este recomandat si de moase pentru a sustine o alaptare naturala.

Este realizat cu o functie anti-colici. Concret este echipat cu o supapa care elibereaza aer, acest lucru reducand cantitatea de aer inghitit in timpul hranirii.

In plus, este realizat din materiale sigure 100%, netoxice. Astfel ca nu va mai ajunge atat de mult aer in burtica bebelusului si va reduce astfel durerile.

Chiar daca aceste dureri abdominale cauzate de colici nu pot fi eliminate complet avand in vedere ca este o cauza normala si temporara, simptomlele se pot diminua semnificativ daca parintii opteaza pentru un biberon conceput special in acest sens.

In magazinul nostru Little Prints puteti descoperi o gama larga de sticlute Bibs pe care le puteti achizitiona in set sau separat. Au de asemenea si un design atractiv care ii va incanta pe cei mici cu siguranta.

Din gama noastra puteti alege rezerve de sticle pentru lapte, seturi de biberoane, cat si kit-uri pentru biberon si sticla.  

Asadar, reduceti durerile abdominale provocate de colici alegand biberonul potrivit pentru bebelusi.