Stim prea bine ca cei mici incearca de cele mai multe ori sa-i imite pe cei din jur, adultii pe care ii vede ba preocupati, ba ingrijorati sau fericiti. Implicit cand vine vorba de activitati casnice dintre cele banale dar de zi cu zi, urmaresc cu interes si ajung sa copieze pana si miscarile parintilor. Este firesc, bebelusii si copiii au tendinta de a se comporta ca in oglinda, copiaza tot ceea ce vad in jur.

Sa nu va mire daca interesul celui mic este la un moment dat despre a mesteri cate in luna si in stele. Pentru ca si aceasta activitate vine la pachet cu tot felul de avantaje, pentru ca va contribui la dezvoltarea celui mic, am pregatit pentru voi un set interesant: trusa de scule din lemn de la Konges Slojd.

Jucariile din lemn sunt mereu favorite! Iata de ce!

Jucariile din lemn sunt trainice, sigure si de calitate. Orice parinte stie asta. Intr-o simpla comparatie pe care o poate face cu orice alt tip de jucarie, cea textila se va rupe sau deteriora destul de repede, plus ca retine mirosuri si pete. Cele din plastic ar fi bine de ales mai rar, pentru ca produsele din plastic pot avea in continut BPA si ftalati sau alti compusi chimici daunatori. Cele din lemn sunt mai sigure si o investitie de care va veti bucura impreuna cu cel mic multa vreme.  

Trusa de scule - de ce o asa optiune?

Din sirul de jucarii pe care le achizitionati cate dintre acestea au si un rol practic, educativ? O trusa de scule pentru copii, realizata detaliat cu accesorii din lemn este jucaria 2 in 1. Asta pentru ca are si un rol practic. Descoperiti cum poate copilul sa isi exerseze anumite abilitati, de la prindere la coordonare.

Setul include:

  • Cutia din lemn, cu maner, deci care copiaza fidel trusa de scule pe care o stim in varianta de adult a mesterului priceput.
  • Cleste
  • Ciocan
  • Fierastrau
  • Cuie
  • Surubelnita
  • Instrument de masurat.

Fiecare accesoriu parte din aceasta trusa este atat de detaliat lucrata, incat pare reala, doar marimea o diferentiaza de cea pentru adulti. Realizate din lemn de pin, de calitate, au certificate la activ care le atesta calitatea. Toate aceste accesorii, jucarii pentru copii au o culoare cat mai apropiata de lemnul natural, nu au strat gros de vopsea clasica. Nu sunt toxice pentru cei mici. Recomandarea este de a oferi astfel de jucarie celor de peste 3 ani.

Ce jocuri pot fi initiate?

Cu o astfel de trusa copiii pot exersa sa taie, sa bata, sa invarta suruburile. Isi pot exersa toate aceste miscari care ii vor ajuta si mai tarziu in viata. Practic trusa in cauza pune bazele unor miscari de coordonare si dezvolta motricitatea. Suruburile spre exemplu au si striatia specifica, astfel incat copilul trebuie sa potriveasca unealta peste accesoriu atunci cand le va folosi.

Trusa de scule de la Konges este din nou disponibila in stocul nostru. Ce spuneti, va fi copilul incantat de postura de mester?