trusa de scule din lemn

Jucariile sunt primii prieteni din copilarie a celor mici. Putem spune ca joaca este munca juniorilor. Insa, ea nu ar trebui sa fie doar distractiva, ci si o incurajare in ceea ce priveste dezvoltarea si invatarea celui mic, dar si interactiunea cu alte persoane.

Astfel ca cei mici au nevoie de jucarii interactive ce dezvolta imaginatia si creativitatea. Jucariile nu trebuie sa fie foarte complicate sau sa faca anumite lucruri pentru ca cei mici sa le indrageasca. De regula cei mici sunt atrasi si de un obiect foarte simplu.

Jucariile vor deveni cei mai buni prieteni ai micutilor atunci cand ei incep joaca. Iar aici vorbim despre imaginatia si creativitatea copilului, unde va pretinde ca participa la anumite actiuni si intamplari dincolo de realitate, iar in acest sens isi va crea propria poveste.

Desigur ca jucariile se aleg si in functie de varsta copilului, de cat de multe lucruri intelege la momentul respectiv, obiecte ce nu sunt periculoase pentru el.

Iata cateva exemple de jucarii ce vor stimula imaginatia si creativitatea celui mic.

  • cuburi din silicon sau din lemn: aceste jucarii de stivuire vor ajuta la dezvoltarea dexteritatii, a creierului dar si la imbunatatirea activitatilor motrice. In plus, bebelusii vor deprinde forme, dimensiuni si culori.
  • pentru baietei: masini, trenuri, avioane, trusa de scule din lemn. Acestea nu trebuie sa fie electrice pentru a fi atractive. Copiii exploreaza zilnic, iar daca pentru noi o jucarie pare sa fie banala, pentru prichindei s-ar putea sa fie centrul Universului.
  • pentru fetite: trusa de machiaj din lemn, jucarii de stivuire, de dezvoltare.

Relatia copil - parinte - jucarii

Dezvoltarea celor mici depinde foarte mult de parinti. Au nevoie in permanenta de interactiune si de contact cu persoanele dragi, mai ales cu parintii, simtind inainte de toate o siguranta si o protectie din partea lor.

Construirea unei bune temelii inca din copilarie in relatia parinte-copil va fi extrem de importanta si de utila pe viitor pentru ambele parti. Si poate incepe chiar de la a petrece timp impreuna si in preajma jucariilor.

Copiii adora sa intre in rolul personajelor, sa imite anumite lucruri, sa construiasca si sa se distreze. Iar daca sunt si parintii alaturi si fac acelasi lucru, nu exista fericire mai mare. Astfel ca puteti impreuna sa faceti diferite jocuri ce au un impact pozitiv in procesul de dezvoltare a celui mic.

Cuburile din silicon pentru stivuire, trusa de scule din lemn sau trusa de machiaj pentru cei mici sunt potrivite pentru a imita anumite personaje, pentru a vedea imaginatia si creativitatea celor mici si pentru a se bucura de momente importante petrecute alaturi de parinti.

Atunci cand alegeti astfel de jucarii, asigurati-va ca sunt de calitate, ca au toate instructiunile necesare, de la ce varsta sunt recomandate.

Gasiti in magazinul nostru Little Prints jucarii dedicate anumitor varste care sunt realizate din materiale sigure si calitative. Cei mici le vor adora si se vor bucura de fiecare moment de joaca.

Asadar, dragi parinti, copilaria nu ar fi completa fara jucarii. Poate ca pe vremea noastra nu aveam atat de multe variante, insa acum, prichindeii sunt cu adevarat privilegiati si se pot bucura de jocuri creative, pline de culoare.