suzete bibs

In comunitatea mamelor si mai ales a celor la prima experienta a maternitatii exista tot felul de controverse, dileme si temeri. Specialistii le numesc ca fiind firesti, intr-o oarecare masura insa. Dar pe fondul unei gresite informari sau chiar si pe fond de stres ori depresie postpartum pot sa apara si adevarate frici. Cum este cea legata de suzete.

Este bina ca un bebelus sa adoarma cu suzeta in gura?

Exista destul de multe intrebari despre cum ar trebui folosite suzetele, printre care si aceasta: daca este sanatos si fara pericole pentru un bebelus sa adoarma cu suzeta in gura. De mentionat ca in cazul celor de la Bibs si Frigg veti remarca ca tetina este iesita in afara. In plus, baza suzetei nu se lipeste de pielea celui mic. Asta inseamna ca si daca ar fi sa adoarma cu ea in gurita, nu ramane efectiv lipita de ea, ci mai degraba sunt sanse sa iasa.

Mai apoi, despre detalii ar cam trebui sa mai vorbim. Tetinele suzetelor regasite aici nu degeaba sunt numite premium. Acestea sunt create cu maxima atentie. Au un orificiu mic, ceea ce permite unui flux de aer sa patrunda constant.

Riscuri: zero!

Cat timp este bine sa folositi suzeta in decursul unei zile?

Din momentul in care un bebelus descopera placerea pe care i-o aduce suzeta este greu de spus cat de mult isi va dori sa o foloseasca. Aceasta devine echivalentul confortului de care el are nevoie mai ales cand are colici spre exemplu.

Nu exista un timp anume recomandat in ceea ce priveste utilizarea unei suzete. Aceasta poate fi utila doar noaptea cand a linisti plansetele celui mic pare imposibil. Suzetele Bibs nu au influenta pe termen lung asupra dezvoltarii cavitatii orale, asadar nu va temeti de astfel de consecinte. Nu inlocuiti masa, fie laptele din biberon sau alaptatul, cu utilizarea suzetei.

Concluzie: folositi acest accesoriu doar cand bebelusul realmente are nevoie, cand plange, in noptile intrerupte de colici, ziua cand adoarme greu spre exemplu.

De la ce varsta dam suzeta

Din nou, nu exista o regula stricta. Unii bebelusi se vor acomoda mai greu in primele luni din viata si iubesc suzeta de cum o intalnesc - mai ales daca este una Frigg sau Bibs, de altfel vestite pentru ca sunt imediat acceptate.

Alti bebelusi o descopera ulterior, cand perioada de eruptie dentara nu da pace si cel mic pare ca nu se linisteste cu nimic.

Asadar, indiferent in ce moment decideti sa incercati introducerea suzetei ca accesoriu care sa il calmeze, alegeti pe cea potrivita. In gama noastra de suzete se vor gasi atat cele safe pentru 0 luni, cat si cele potrivite copiilor de 18 luni sau peste.

Pana la ce varsta oferim suzeta?

Bebelusii pot depasi etapa aceasta in care simt ca se linistesc la sanul mamei sau cu suzeta in gura unii incepand cu un an, altii la doi ani si jumatate poate. Asadar, nu exista nici aici o regula. Pana la 3 ani dependenta de scutec si suzeta ar trebui sa nu mai existe, ca reper general.

Daca toti copiii ar fi la fel, daca ar exista o reteta despre cum sa cresti copilul perfect, am fi roboti si de altfel nu ar mai fi nevoie de mame in lume, nu-i asa? Fiecare copil este diferit, cum fiecare adult este diferit. Numai o mama poate sti ce ii trebuie, cand si cat ii trebuie celui mic.