De cum incepe perioada de diversificare parintii se confrunta cu noi provocari. Printre altele vorbim si despre introducerea unui nou lichid, respectiv a apei. Desi hidratarea de baza si inca toata compozitia nutritionala ii sunt asigurate de laptele - matern sau formula - incepe sa se obisnuiasca si cu apa.
Cata apa bea un bebelus? Este una din cele mai frecvente intrebari in randul parintilor. In randurile ce urmeaza vom detalia acest subiect.
De cand incepe un bebelus sa bea singur apa?
Stim foarte bine ca specialistii ne indeamna sa ii lasam pe bebelusi sa isi exerseze independenta. Asta se aplica si cand vine vorba de alimentatie si hidratare. Daca va avea la indemana produsele potrivite, respectiv o sticla din silicon pentru copii, ii va fi mai usor sa serveasca apa la nevoie.
Mai detaliat de atat, iata care este necesarul de apa raportat la fiecare categorie de varsta:
6-12 luni - concomitent cu diversificarea incepeti si a servi celui mic cantitati mici de apa. Este important sa folositi apa intr-un recipient curat si sterilizat. Incepeti cu o cantitate mica de apa si incurajati bebelusul sa bea singur, chiar daca vor fi nevoiti sa se adapteze la un nou obicei. Cantitatea de apa la masa solida poate fi echivalenta a unei linguri.
12 luni + - dupa ce bebelusul a implinit 1 an poate incepe sa bea apa singur si poate invata sa foloseasca o cana speciala pentru cei mici. Este important sa ii oferiti apa curata si potabila, intr-un recipient adecvat pentru varsta lui.
Incurajarea bebelusului sa bea singur
Pentru a incuraja bebelusul sa bea singur este important sa ii oferiti o cana potrivita varstei si capacitatii lui de a inghiti. Incurajati-l sa bea singur si sa exploreze noua sa abilitate. Este posibil sa apara si niste accidente, de cele mai multe ori vorbim despre a varsta cana cu apa. Este firesc si incurajator pentru cel mic sa treaca prin astfel de etape de invatare.
Este important sa incurajam independenta bebelusului nostru, inclusiv atunci cand vine vorba de consumul de apa. Respectarea recomandarilor medicului pediatru si oferirea unei cani adecvate pentru varsta bebelusului pot ajuta la dezvoltarea unei obisnuinte sanatoase de a bea apa si de a incuraja o hidratare adecvata in timpul cresterii si dezvoltarii sale.
Cum alegem sticla de apa potrivita pentru un bebelus
Pentru fiecare etapa exista un produs potrivit. La primele sale tentative de a servi apa folositi de preferat o sticla sau cana cu cioc. Este cea care face mai usoara tranzitia de la biberon la canita. Presupune un principiu similar, de a suge. In plus, este important sa nu fie un flux mare de lichid ce poate curge prin orificiu.
Pe masura ce creste si isi dezvolta anumite abilitati puteti trece la cana cu pai, unde presupune sa aspire cu putere lichidul. De asemenea, dupa varsta de un an puteti trece la sticla clasica din care sa bea efectiv, cu orificiu potrivit pentru a nu varsa apa la fiecare servire.
Tineti cont de asemenea de:
- Material - cele din silicon sunt practice pentru ca nu presupun o greutate prea mare pentru ca bebelusii si copiii sa se serveasca singuri.
- Capacitatea - din motive practice alegeti pe cele corespunzatoare, in functie de varsta si de necesitatile bebelusului.
- Varsta recomandata - unele sticle sunt concepute pentru nou-nascuti, in timp ce altele sunt potrivite pentru copii mai mari, care incep sa bea mai multa apa si fac asta si singuri.
- Forma tetinei, dacă este vorba de una cu tetina. De preferat ca acestea sa fie rotunde sau ovale, iar unele sunt proiectate pentru a se potrivi gurii bebelusului mai bine decat altele. Este important sa alegeti o tetina care sa fie confortabila pentru bebelus si sa nu provoace disconfort.
Ultimele noutati in stocul nostru si implicit sticle pentru apa ati descoperit?