Un celebru citat spune ca “viata este ca mersul pe bicicleta”. Doar ca pana cand invatam care e mersul si cum sta treaba cu echilibrul, este cale lunga. Incurajati copiii sa descopere mersul pe bicicleta. Iata cum!

Prima lectie, prima cazatura

Pentru cei care se intreaba cand este timpul potrivit sa isi ajute copiii sa pedaleze, ei bine nu exista un prag anume. Undeva intre 3 si 8 ani copiii pot exersa, insa nu ar trebui sa existe presiunea timpului. Unii pot incepe timpuriu cu biciclete mai mici, biciclete fara pedale. Ce rost are, va intrebati mai intai de toate? Este un exercitiu perfect pentru exersarea echilibrului. Cu o astfel de bicicleta copilul este in control total asupra modului in care isi perfectioneaza abilitatea de a-si mentine echilibrul.

Recomandare: In gama noastra bicicleta Konges Slojd cu printul sau arhicunoscut lemon este o alegere minunata pentru micutii vostri. Are cadru din otel, nu ii lipseste cosuletul din rachita si rotile ii sunt din cauciuc. Este potrivita pentru copiii de 36 de luni.

Accesoriile fac diferenta in siguranta celor mici

Desigur ca in inocenta lor, copiii isi doresc distractie fara limita. Mai ales fara limita de timp. Numai dacă s-ar putea. Insa adultii stiu prea bine ca nu trebuie sa se lase dusi de val incat sa uite de accesoriile necesare. In acest caz, de casca de protectie. Intr-o potrivite perfecta cu bicicleta de echilibru, casca de la Konges Slojd, de asemenea cu print lemon, poate fi compania perfecta.

Recomandare: incurajati micii exploratori si nazdravani sa poarte casca de protectie inca de la etapa de joaca cu tricicleta. Pe masura ce cresc isi vor forma acest obicei sanatos de a purta casca de protectie. Nu este un chin si poate face diferenta in siguranta lor. Orice cazatura are riscul de accidentare grava la nivelul capului.

Tips and tricks pentru parinti

Se spune ca, de fapt, copiii sunt cei care isi gasesc cu greutate controlul emotiilor. Cei mici se adapteaza mai usor si au mai mult curaj de a incerca ceva nou. Folositi aceste lucruri ca pe atuuri. Iata ce poate fi de mare ajutor pentru parinti, in aventura lor de incurajare si sustinere a copiilor sa exploreze si acest tip de activitate:

  • Stim daca o anumita bicicleta este potrivita pentru copil, in functie de inaltimea sa si de inaltimea bicicletei. Este necesara o distanta de 2,5 pana la maxim 5 cm intre sa si inaltimea interioare a picioarelor copilului, cand acesta sta cu picioarele departate.
  • Reactia adultilor la situatii in care copilul cade poate face diferenta. Fie il stimuleaza, fie il descurajeaza. Asadar fiti pregatiti sa asistati la cazaturi, dar lasati copiii sa experimenteze si sa exerseze.
  • Rotile ajutatoare nu sunt necesare pentru bicicletele fara pedale. Insa faptul ca optati pentru acest tip de bicicleta mai intai, nu asigura faptul ca ulterior copilul nu va simti nevoia de a folosi bicicleta cu roti mici, ajutatoare.
Nu uitati ca aceasta etapa este una de mare importanta si impact emotional pentru copii.