Ca parinte al unui copil de cateva luni, un an sau doi, trebuie sa ii oferi acestuia hrana plina de vitamine ce sa il ajute sa se dezvolte. Fiecare bebelus este special in felul sau, iar de multe ori acesta s-ar putea sa nu aprecieze gustul unei anumite hrani. Nu trebuie sa iti faci griji, cu trecerea timpului, acesta se va obisnui.

In primele luni de viata (0-6) este recomandat ca micul tau camarad sa se hraneasca doar cu lapte matern sau cu formula. Acestea este hrana pe care o asimileaza mult mai bine si usor. Cu trecerea timpului si implinirea celor 6 luni de viata, poti incepe diversificarea acestuia cu diverse legume, cat si fructe. Piureurile sunt o optiune buna pentru inceput, doarece cel mic, va descoperi textura fina si o aroma noua.

Fructele vor fi de asemenea apreciate de copilul tau, acestea sunt dulci si zemoase, oferindu-i celui mic o experienta complet noua. Poti incepe treptat cu piureuri de fructe, data dintr-un singur tip, cat si combinatii. Ofera-i pentru inceput mar pasat, ulterior poti incepe cu alte fructe, precum para, banane si multe altele.

Suzeta pentru fructe

Dupa ce copilul tau a inceput sa guste cu adevarat din fructe, poti sa utilizezi si o suzeta special creata. Acest tip de suzeta pentru fructe vine in ajutorul fiecarui parinte ce se va bucura cu siguranta de existenta sa. Vei introduce in interiorul acestuia bucati de fructe, taiate, copilul tau va simti textura fructului, iar ulterior va extrage aroma si vitaminele din acesta. Utilizand si tu o asemena suzeta, vei descoperi cat de utila este acesta si nu vei regreta alegerea pe care ai facut-o in achizitionarea sa.

De cate ori pe zi sa ii servim copilului fructe?

Daca te-ai intrebat acest lucru, sa stii ca va trebuie sa incepi treptat. Este recomandat ca pentru inceput sa ii oferi o data pe zi, iar ulterior de doua sau de trei ori. Fiecare copil trebuie sa guste si sa descopere noile arome pe papilele sale gustative. Pentru inceput ii poti oferi o bucatica moale de fruct, o zmeura, mura, cat si multe alte sau chiar un mar intreg care este muscat, iar acesta il va gusta. Sa nu credeti ca cel mic va musca precum un adult, aceasta doar va savura gustul marului. Deci incepand treptat cu o cantitate mica de fructe, fie dimineata, sau la amiaza, cel mic se va obisnui cu acestea.

Cu trecerea timpului, vei putea sa maresti cantitatea, astfel stomacul sau se va obisnui cu acest tip de mancare si il va digera mult mai usor. Alege si tu sa utilizezi o suzeta pentru fructe, astfel vei trece mult mai usor prin aceasta perioada de descoperire a lor. Cu siguranta ai mai vazut de multe ori asemenea suzete si erai reticent, dar sa stii ca sunt o optiune foarte buna pentru copilul tau.

Pe site-ul nostru littleprints.ro vei gasi suzetele pentru fructe si multe alte produse ce sunt potrivite pentru fiecare bebelus. Le vei putea achizitiona pe acestea la preturi ce reprezinta calitatea lor.

Nu stii prin ce metoda sa ii oferi copilului tau fructe? Descopera suzeta pentru fructe!