Odata cu finalizarea vacantei de vara, vine acea etapa in care fiecare copil trebuie sa se intoarca inapoi la gradinita sau chiar la cresa. Daca esti parinte, cu siguranta iti va fi greu sa reusesti sa te desprinzi de copilul tau, iar acest lucru se aplica si pentru el. Cei mici sunt tot mai atasati de noi, iar dupa o perioada in care acestia si-au petrecut mult timp cu noi, le va fi greu sa stea o perioada de cateva ore fara sa ne aiba pe noi in prezenta lor.

Prezenta gradinitelor si a creselor este cu de-a dreptul o necesitate. Personalul dedicat de le gradinita sau cresa, precum educatori si ingrijitori le vor oferi celor mici o atentie cat mai deosebita. Dar este greu sa ne convingem de acest lucru, nu-i asa?

Cum incepe acomodarea in cadrul gradinitei sau a cresei

Chiar daca copilul tau este pentru prima data la gradinita sau la cresa, vei observa faptul ca acesta nu va fi chiar incantat de acest lucru. Fiecare copil vrea sa se bucure de linistea din familia sa si de jucariile proprii. Copiii trebuie sa se desprinda treptat de parintii lor, un prim pas este gradinita sau cresa. Acestia se vor simti de fiecare data in siguranta cu parintii, dar independenta vine cu trecerea timpului. Poti sa ii oferi in dar copilului tau si o jucarie tricotata Ducky, iar acesta o va indragi cu siguranta!

In prima zi de gradinita sau cresa cei mai multi parinti raman cu copilul lor, pentru ca acesta sa se acomodeze cu spatiul si colectivul. Cel mic va lua contact atat cu educatoarea sau cu ingrijitoarea si va crea treptat o legatura cu aceasta. Vei observa ca incetul cu incetul, acesta se va acomoda. Atunci cand cel mic trebuie sa doarma la pranz,poti sa ii oferi de acasa si o muselina Konges Slojd - Fleur Tricolore, ce o poate utiliza pentru a avea un somn mai linistitor.

Cat timp dureaza acomodarea la gradinita?

Acomodarea pe care o are fiecare copil la gradinita poate sa dureze de la una la trei sau patru zile sau saptamani. Fiecare copil se acomodeaza in felul sau cu un nou mediu. Acest lucru depinde si de legatura pe care o ai si tu cu acesta. Daca copilul tau este obisnuit sa ramana uneori acasa cu bunicii, unchii, matusele sau isi doreste de nenumarate ori sa ramana la verisorii lui, ulterior tie ca si parinte iti va fi mult mai usor cu acesta la cresa sau la gradinita.

Un copil atasat de parintele lui intr-un mod obsesiv se va acomoda mult mai greu cu un alt spatiu si cu un colectiv nou. Perioada de acomodare depinde doar de cum evolueaza copilul tau. Alege si tu sa ii oferi  acestuia tot ce este mai bun in fiecare zi si sa il ajuti sa devina tot mai independent si sigur pe el.

Pe site-ul nostru littleprints.ro vei gasi atat hainele, accesoriile, jucariile, cat si restul produselor ce sunt absolut necesare pentru copilul tau. Ne-am dorit sa selectam o gama diversa de produse ce sa se potriveasca in totalitate acestuia, iar ulterior vei ramane tot mai incantat si de calitatea lor. Ne dorim ca micul tau camarad sa utilizeze de fiecare data produse de calitate, iar acest lucru se poate face doar prin intermediul unui magazin specializat.

Crezi ca acomodarea copilului tau la cresa sau gradinita va fi grea? Trebuie sa ai rabdare si vei observa treptat cum acesta isi va dori sa mearga tot mai mult in acel loc si sa se joace cu cei de-o varsta cu el.