Inceputul diversificarii este o mare provocare, atat pentru bebelus, cat si pentru parintele sau. Stim prea bine, ni se predica de multa vreme, meniurile de zi cu zi trebuie sa fie variate, sa aiba la baza hrana de calitate, cat mai multe fructe si legume proaspete.
Ca tot vorbim despre fructe, care dintre acestea sunt potrivite pentru a fi servite din suzeta pentru bebelus? Dupa cum bine stiti, v-am tot mentionat despre aceste produse, sunt utile si sigure. Permit celor mici sa guste si sa se delecteze cu gusturi diverse ale fructelor. Vor face asta in siguranta, in conditiile in care suzeta pentru fructe le permite sa se bucure de gust, fara risc.

Scurt reminder despre suzeta de fructe

Nu degeaba i se spune suzeta, are acea forma care ne aminteste despre tipica suzeta. Insa tetina sa de aceasta data este una generoasa si din care poate servi aproape orice tip de fruct. Are si suport, maner, ceea ce va permite celui mic sa manuiasca cu maiestrie acest accesoriu.

Are in componenta sa capac de protectie, o puteti lua cu voi oricand, oriunde. De asemenea, este dotata cu trei tipuri de tetine, una in marime S, pentru prima etapa de diversificare, respectiv pentru varsta de 6 luni, una de marime M pentru bebelusii de un an si marimea L pentru cei de peste un an. In functie de marimea acesteia sunt permise diverse tipuri de alimente: prima tetina pentru piureuri de fructe sau legume, a doua pentru bucati de fructe si legume si a treia pentru piure de peste, piure de carne si toate celelalte alimente de la varstele de mai sus.

Ce tipuri de fructe pot fi servite astfel?

Mai ales pentru parintii care nu au inca increderea de a oferi celui mic bucati de fructe, suzeta este alternativa. Din aceasta cel mic serveste parte din pulpa si sucul din fruct. Nu sunt sanse de a inghiti bucatimari de produs si nici seminte, astfel incat gustarea sa va fi una delicioasa, sanatoasa si sigur servita.

In functie de varsta celui mic, de etapa de diversificare la care a ajuns, din suzeta pentru fructe pot fi servite diverse piureuri sau bucati de fruct. Iata si cateva sugestii din lista fructelor usor de gasit:

  • Mere, pere, exact ca in mentiunile tipice despre roadele toamnei.
  • Caise sau piersici, servite insa separat, sunt destul de dulci si moi.
  • Prune.

Acestea sunt cateva idei, insa din lista de fructe aveti de unde alege si mai multe. Afinele spre exemplu pot fi consumate fara grija, insa in varianta pisata sau bob cu bob cand deja vorbim de copii  mai mari, de un an sau  1 an +. Mango este de asemenea un fruct mult iubit, este dulce, moale si o explozie de vitamine. Nu este insa o alegere tipica.

Daca ar fi sa completam si cu lista de legume, ar fi despre  morcov, pastarnac sau dovleac. Atentie la cartof, este destul de greu de digerat din cauza amidonului. Alternativa poate fi cartoful dulce.

Pofta buna!