Odata cu inceperea perioadei de diversificare, unii parinti traiesc cu teama ca bebelusii lor nu vor accepta toate alimentele, ca nu vor consuma suficiente fructe, deci nu isi vor lua aportul necesar de vitamine si nutrienti din alimentatie. Insa, chiar daca fiecare bebelus este diferit, regula ramane aceeasi, nu insistam ca bebelusii sa manance ceva fortat, daca nu ii place. Si pentru ca se cheama diversificare, felurile de mancare sunt diverse, deci este imposibil ca un bebelus sa refuze absolut orice aliment. Totusi, ce facem in acest context, cand bebelusul face “mofturi”? Iata cateva idei.

Amestecam si diversificam

La fel ca si noi, oamenii mari, avem anumite preferinte atunci cand vine vorba de mancare. Asta se intampla si in cazul bebelusilor. Poate ca nu le place gustul de mar sau de morcov, insa poate ca va adora banana si cartoful. Nu trebuie sa disperam, este absolut normal.

Cert este ca nu trebuie sa ne axam doar pe un singur fruct sau leguma. Le putem combina si s-ar putea ca bebelusul sa ii placa.

Daca discutam despre hranirea cu fructe, noi recomandam o noua inventie a zilelor noastre: suzeta bebelusi pentru fructe. Aceasta suzeta poate fi de un real ajutor in perioada de diversificare. Aceasta presupune ca cel mic sa consume pulpa de fructe, intr-un mod mult mai practic si simplu. Concret, pune mancarea in tetina din silicon si da-i bebelusului sa manance. Avand orificii, pulpa de la fructe va trece prin ele, iar copilul va putea sa se bucure de gusturi diverse.

Puteti combina fructele insa trebuie sa le taiati bucati mai mici. Suzetele dispun de maner, deci cel mic va putea sa serveasca singur portia de fructe, fara ajutor. In plus, va fi o adevarata joaca pentru el. Si cum curiozitatea celor mici uneori este fara limite, cu siguranta suzeta nu va fi doar o simpla jucarie. Va fi tentat sa incerce gustul, sa simta aromele.

Este o tehnica practica prin care cel mic va putea descoperi diverse gusturi, texturi si arome, pe care unele s-ar putea sa le refuze, altele sa le adore. Veti sti asta dupa figura fetei.

Joaca cu mancarea

Asa cum spun si unii specialisti, lasati copiii sa se joace cu mancarea. Pana la urma este o practica sanatoasa. Asta nu inseamna ca bucataria sa arate ca dupa un razboi culinar, insa cel mic prin joaca va putea descoperi si mancarea. Daca este fortat, acesta va avea instinctul sa refuze. Lasati-l singur sa incerce. Curiozitatea lui va fi mare si va duce la gura alimentele puse pe masa, sau introduse in tetina suzetei.

Cert este ca rabdarea trebuie sa ii insoteasca mereu pe parinti. Cei mici nu au dexteritatea de a lua masa in 10 minute, asa cum noi o facem de multe ori. Ei nu se grabesc nicaieri, iar noi ar trebui sa invatam din asta. Ora mesei trebuie sa fie cat mai lejera pentru o digestie sanatoasa. Fara graba.

Asadar, incercati noua suzeta fructe Little Prints. O gasiti disponibila in mai multe variante de culori si modele.