Iata ca au trecut si primele 6 luni alaturi de bebelusul tau. O perioada foarte frumoasa, plina cu bucurii, lucruri si sentimente noi, temeri si nopti nedormite. Un amalgam de emotii de toate felurile prin care ai trecut alaturi de bebe, care nu se opresc aici. Copilul creste in fiecare zi si vezi ca incepe sa faca din ce in ce mai multe lucruri. Odata ce trec primele luni din viata si incepe sa isi tina capul cat mai bine, la recomandarea pediatrului va incepe si perioada de diversificare.

Probabil pentru tine ca mamica te coplesesc din nou tot felul de stari. Pe de o parte esti fericita ca trece la etapa urmatoare, dar totusi fricile nu te lasa sa te bucuri asa cum ar trebui. Motiv pentru care vom lamuri astazi aici pe blog cateva informatii despre 3 dintre fricile cel mai des intalnite ale mamicilor atunci cand incepe perioada diversificarii.

1.Refuzul mancarii

Nu toti copiii sunt la fel si fiecare va reactiona diferit. Chiar daca te sfatuiesti cu alte mame cu privire la ce e bine si cum ar trebui sa procedezi, vei vedea ca pe parcurs te vei adapta si vei lua singura deciziile potrivite pentru copilul tau.

Una dintre cele mai mari frici este refuzul de mancare. Intr-adevar, vor exista probabil alimente care nu vor si pe placul celui mic, insa deseori refuzul de mancare porneste de la alte probleme. Acestea pot avea legatura directa cu tacamurile si bolurile din care ii dai mancarea. Daca vei folosi lingurite din otel inoxidabil s-ar putea sa ii ranesti gingiile celui mic. De aici si frica lui de a mai accepta mancare, nu pentru ca nu ii place gustul, ci pentru ca asociaza aceasta actiune cu durerea.

Solutia este sa optezi pentru seturi speciale de diversificare. Chiar si farfuriile din care ii dai mancarea sunt importante. Poti alege un set cu 2 farfurii Mushie spre exemplu, de pe site-ul nostru. Acesta este disponibil in culori placute si este realizat din materiale baby-friendly, netoxice.

set diversificare

2.Ce, cand si cat ii oferim celui mic sa manance?

O alta temere este cea cu privire la mancarea pe care o introduci in meniul celui mic. Aceste lucruri vor fi lamurite de medicul pediatru in functie de cum s-a dezvoltat copilul in primele luni. Vei primi o lista cu alimente pe care le poti introduce si toate celelalte informatii de care ai nevoie.

3.Care varianta este mai potrivita - mancarea pisata sau blenduita?

De asemenea de interes pentru mamici este si cum prepara mancarea. Una dintre temeri este ca bebelusul sa nu se inece atunci cand mananca. Chiar daca este o diferenta destul de mare de la lapte la mancarea solida (piure pentru inceput), trebuie sa ii oferi cantitati mici pe lingura. Astfel va gusta, va testa si va inghiti asa cum trebuie, fara sa se inece.

Poti opta pentru oricare dintre cele doua variante - pisat cu furculita sau blenduit. Daca totusi teama de inec este foarte mare, opteaza cel putin pentru inceput sa blenduiesti alimentele pentru a fi sigura ca este foarte bine pasata. Daca o vei oferi in farfurii special create pentru cel mic si cu tacamurile potrivite, cu siguranta vei avea parte de o perioada de diversificare interesanta si cu mai putine griji.

Te asteptam in cadrul site-ului nostru littleprints.ro pentru a descoperi toate produsele de care ai nevoie.