Una din preocuparile permanente ale parintilor este ca cei mici ca aiba o igiena orala adecvata. Insa, uneori se lovesc de intrebarea “Cand sa incep sa-l spal pe bebe pe dintisori?” si este ceva firesc. Ei bine, raspunsul este simplu. Inca de la aparitia primului dinte. Insa, igiena orala incepe inainte de acest pas, chiar daca in gura se vad doar gingiile.

Odata ce primul dintisor isi face aparitia, parintii trebuie sa se asigure ca cel mic are o igiena orala adecvata zilnica. De ce? Fiindca inca de cand sunt bebelusi cariile pot sa apara. Prin indepartarea resturilor alimentare, florei microbiene si placii dentare, dintele se va pastra curat si lipsit de carii. Gingiile, impreuna cu suprafata interioara a obrajilor si cerul gurii se vor curata delicat cel putin o data pe zi, dar de preferat si dimineata si seara.

Periajul de seara are o importanta foarte mare, fiindca pe timp de noapte secretia salivara scade, iar pH-ul devine mai acid, ceea ce inseamna ca dintele poate fi afectat.

Periutele dentare Mushie

In toata etapa de dezvoltare bebelusii vor gasi orice oportunitate de a rontai ce prind in mana. Asta pentru ca odata ce incepe eruptia dentara, incep si stresul, durerile, mancarimile, plansetele. Obiceiurile de ingrijire bune incep inca din aceasta perioada. In acest sens, o periuta de dinti de tip degetar Mushie va deveni nu numai aliatul vostru, dar si prietenul gingiilor inflamate ale bebelusului. Este confectionata din 100% silicon alimentar, fara urme de substante toxice sau BPA.

Aceasta periuta de dinti bebelusi se pune pe degetul parintelui. Periuta dentara are doua parti utile, una cu fire moi si una cu denivelari. Firele moi ajuta la curatarea dintelui si cavitatii bucale, in timp ce partea cu denivelari ajuta la masarea si calmarea gingiilor inflamate ale bebelusului.

Fa din periaj o activitate fun!

Poate ca bebelusul nu va sti initial cum sa reactioneze la aceasta noua etapa. De aceea, aceste periute de dinti de la Mushie vin in pachet de cate doua. Una o vei folosi tu pentru curatarea cavitatii bucale a bebelusului, in timp ce el se distreaza cu cealalta. Sunt usor de curatat, manual, cu apa si sapun. Vin intr-o varietate de culori frumoase ce cu siguranta ii vor starni curiozitatea celui mic.

Incearca sa faci din periajul dentar o joaca, sa te folosesti de creativitate si sa ai rabdare, pentru ca atunci cand mai creste sa ii faca placere sa se spele pe dinti. De asemenea, nu este suficient periajul pentru a preveni aparitia cariilor. Evita sa ii oferi sucuri sau gustari bogate in zahar, axeaza-i alimentatia pe fructe si legume. Dupa implinirea varstei de 1 an poti merge cu el la un prim consult stomatologic pentru a afla mai multe despre ingrijirea adecvata a dintisorilor in etapele de dezvoltare ce urmeaza.

Cu o atitudine potrivita, putina determinare si o perceptie distractiva a periajului implementata in mintea copiilor, veti creste impreuna zambete frumoase si sanatoase!

Iar pentru perioadele ce urmeaza, va asteptam in cadrul paginii Little Prints si cu jucarii de dentitie dragalase, safe si rontaibile!