Atunci cand alegem produsele pentru bebelusii si copiii nostri avem pretentii foarte mari. Sunt aspecte legate de confort, de siguranta si, nu in cele din urma, legate de trenduri si de ceea ce ne place vizual. Se intampla similar si cand vine vorba de alegerea scaunului auto.

Din varietatea de tipuri de scaune auto va prezentam pe cele Joie, 360°. Ce au special acestea aflati din randurile ce urmeaza! 

Rotire la 360 de grade, o abordare practica

Unii parinti sunt stresati inca de la pasul de a pune bebelusul in scaunul auto. Fie au si alte preocupari, fie au un bebelus fara astampar care incepe sa planga  fix cand este asezat in scaunul auto. Avand in vedere si recomandarea ca acesta sa fie pozitionat cu spatele la sensul de mers, este de inteles ca devine mai greu pana si asezarea in sine in scaun. Rotire la 360 de grade este perfecta.

Adultul poate roti scaunul cu o singura mana asa cum are nevoie incat sa aseze usor, lin si deci practic copilul. La fel de usor face si miscarea de rotire pentru fixare in pozitia corecta, gata de plecare.

6 pozitii

De asemenea special la acest tip de scaun auto este ca, in complexitatea sa ca functii, are inclinare in 6 pozitii diferite. Asta inseamna ca poate fi sezat cu fata sau cu spatele la sensul de mers, reglat astfel incat ocupantul sa fie cat mai confortabil posibil. Desigur ca poate dormi, va avea o pozitie corecta si confortabila si pentru somn.

Iata si alte caracteristici de avut in vedere:

  • Poate fi utilizat pana la inaltimea de 125 de cm ai copilului.
  • Are instalare isofix, adica una din cele mai sigure metode.
  • Are 5 puncte de inchidere.
  • Include panouri de protectie laterala.
  • Poate fi folosit cu succes de la etapa newborn, are accesorii adaptate pentru ei.

Recomandari de folosire corecta a scaunelor auto

Industria auto este foarte dezvoltata si a studiat indelung tot ce tine de siguranta pasagerilor, mici si mari. De la mai marii cercetatori straini am preluat recomandarea de a tine bebelusii si copiii orientati in sens invers fata de sensul de mers. Studiile arata ca sunt sanse mai mari de proteja copiii la impact auto cand acestia au pozitia inversafata de cea de mers si, evident, au centurile specifice de siguranta.

Nu subestimati acest aspect. Scaunul auto nu este nici pentru a inalta copilul, nici pentru a oferi acestuia un view frumos, ci pentru siguranta lui. Va fi folosit de fiecare data, fara exceptie, cu toate centurile din dotare. Pentru bebelusii si copiii care plang cand sunt asezati in scaunul auto rezolvarea nu este ca un adult sa ii tina in brate, ci a gasi metode prin care sa se linisteasca, ocupand in continuare scaunul auto. Tocmai pentru ca il veti folosi des, trebuie sa fie ca un cocon, un loc placut, confortabil in care isi va petrece timpul.

Din drag, din nevoia de a-i feri de pericole preventia vine inainte de toate. Va recomandam scaunul auto complex si certificat Joie 360°, imediat disponibil in stocul nostru. Drumuri bune impreuna!